Ajuntament / Comerç

L’Ajuntament busca més solucions per pal·liar la manca d’aparcament a l’entorn de la plaça del Xic

23/02/2024
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament busca més solucions per pal·liar la manca d’aparcament a l’entorn de la plaça del Xic

L’alcalde s’ha reunit amb empresaris i comerciants de la zona per abordar aquesta problemàtica

Josep Maria Vallès recorda que l’estacionament al camp de futbol del c. Víctor Català és una mesura provisional i avança que l’Ajuntament està buscant alternatives que puguin acollir més aparcament

 

L’alcalde, Josep Maria Vallès; el tinent d’alcaldia de Comerç, Bernat Picornell; la tinenta d’alcaldia de Gestió Urbana i Mobilitat, Cristina Paraira; el tinent d’alcalde de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, i el regidor d’Urbanisme, Àngel Pedrós, han rebut aquesta tarda una representació d’empresaris i comerciants de l’entorn de la plaça del Xic per parlar sobre les dificultats d’aparcament a la zona. A la trobada, que s’ha fet a petició d’aquest col·lectiu, també hi han assistit el president de Sant Cugat Emprersarial, Eduard Torres, i la gerent de Sant Cugat Comerç, Adela Burgos.

 

En el marc de la reunió s’ha abordat possibles solucions per donar resposta a aquesta problemàtica. Els empresaris i comerciants, en aquest sentit, han agraït a l’Ajuntament la recent adequació del camp de futbol del carrer Víctor Català com a espai d’estacionament per als caps de setmana.

 

L’alcalde ha recordat que aquesta és una mesura provisional i que l’objectiu és habilitar altres aparcaments per tal de retornar l’ús esportiu del camp de futbol als caps de setmana i convertir definitivament aquest espai en un equipament pel barri. Actualment l’Ajuntament està buscant alternatives que puguin acollir més espai d’aparcament del que acull a l’actualitat.

 

Josep Maria Vallès també ha posat de relleu “el fort dinamisme comercial i empresarial de l’entorn de la plaça del Xic”, que els darrers anys ha anat acollint nous comerços, supermercats i restaurants fins a consolidar-se com una de les centralitats comercials de Sant Cugat, amb prop de 120 establiments. A més, cal recordar que també s’hi ubica el centre comercial Mercantic, un important pol d’atracció de visitants de fora de la ciutat. Per aquest motiu, ha defensat l’alcalde, “l’Ajuntament ha de donar una resposta a la important necessitat d’aparcament que hi ha a la zona -especialment durant els caps de setmana- i oferir també solucions al veïnat”.

 

Finalment, els empresaris i comerciants de l’entorn de la plaça del Xic han avançat a l’alcalde la seva voluntat de constituir-se properament com a associació.