Ajuntament

La UAB i l’Administració Oberta de Catalunya avalen la transparència digital de l’Ajuntament

09/05/2022
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha rebut recentment dos reconeixements que valoren la feina feta a Sant Cugat per impulsar i reforçar la transparència, afavorir la participació ciutadana i implementar accions de bon govern.

Els dos reconeixements han estat concedits pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Lourdes Llorente: “el nostre objectiu és millorar de forma continuada i avançar cap a una administració cada vegada més transparent i participativa. Estem molt contents amb els reconeixements que hem rebut, però seguirem treballant perquè encara hi ha camí per recórrer. Som molt conscients que la transparència i la participació són essencials per enfortir els valors democràtics”.

Reconeixement Administració Oberta 2021

Aquest guardó distingeix les administracions que lideren a Catalunya la transformació digital i el govern obert. S’atorga a través de l’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori, analitzant els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables.

Enguany Sant Cugat ascendeix en el rànquing dels municipis catalans de més de 50.000 habitants i arriba a la tercera posició (anteriorment es trobava en la quarta posició). Tota la informació es pot consultar a https://www.aoc.cat/blog/2022/balanc-aoc2021/

Segell Infoparticipa 2021

És una certificació a la qualitat i la transparència de la comunicació pública que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació  de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Hi opten els webs dels ajuntaments de Catalunya que publiquen una informació que facilita a la ciutadania el coneixement sobre diversos aspectes de la informació i de la gestió municipal: organigrama polític i de la Corporació, Pla d’actuació municipal, inventari municipal, pressupost, convenis signats, subvencions atorgades, eines de participació ciutadana, etc.

Enguany Sant Cugat ha obtingut el 100% de valoració a partir de 52 indicadors agrupats en cinc preguntes bàsiques:

  • Quin són els i les representants polítics?
  • Com es gestionen els recursos col·lectius?
  • Com es gestionen els recursos econòmics?
  • Quina informació proporciona sobre el municipi i les gestió dels recursos col·lectius?
  • Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

Cal destacar la millora ascendent que presenten els resultats de la web municipal,  ja que l’any passat va obtenir un resultat del 98’08% i el 2020 el 95,83%.

Es pot consultar l’informe sencer a:  https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/sant_cugat_del_valles