Ajuntament

La Policia Local i els Mossos impulsen un operatiu conjunt de cara al toc de queda nocturn

16/07/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat tindrà des d’aquesta matinada i durant els propers set dies un toc de queda nocturn, des de la una de la matinada fins a les sis. Així ho ha dictaminat la Generalitat amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el marc de les mesures per contenir l’auge de contavis per COVID-19 de les darreres setmanes. Sant Cugat es troba en el grup de més de 150 municipis de més de 5.000 habitants que superen el llindar marcat pel Govern de més de 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Davant l’auge de contagis de les últimes setmanes que afecten la ciutat, especialment la població més jove, hem dut a terme mesures preventives com la suspensió de totes les activitats que poden comportar aglomeracions o el tancament dels parcs. Tanmateix, crèiem que calia anar una mica més enllà i és per això que vaig demanar al president de la Generalitat aquest confinament nocturn. Entenc que aquestes passes enrere poden generar frustració, especialment ara a l’estiu, però demano a tota la ciutadania que continuï actuant de manera responsable perquè segueix sent la millor manera de contenir la pandèmia”.

Aquest dijous s’ha celebrat una sessió del Comitè d’Emergències Municipal CECOPAL per preparar la ciutat de cara a aquest toc de queda. En aquest context, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra preparen un operatiu conjunt per tal de garantir el compliment d’aquestes restriccions i evitar especialment els botellots i aglomeracions en zones obertes com els parcs urbans. L’operatiu també vetllarà perquè l’activitat de restauració i oci tanqui a les 12,30 hores, tot i que aquests establiments disposaran de 30 minuts per acabar de tancar i abandonar el recinte. De fet, els agents de civisme ja han informat sobre aquestes mesures durant les darreres hores.

L’Ajuntament ha instal·lat cartells en diversos punts de Sant Cugat recordant aquestes mesures, però també farà ús de tanques i new jerseys en alguns punts per tal de perimetrar alguns espais restringits. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que la responsabilitat individual continua sent la clau per contenir la pandèmia, i demana a tots els santcugatencs i les santcugatenques el compliment d’aquestes mesures.

Els cribratges al PAV-3

Davant l’auge de contagis de les darreres setmanes, Mireia Ingla va exposar al conseller de Salut la necessitat d’aplicar a Sant Cugat mesures excepcionals per contenir el virus. Una demanda que s’ha traduït, per part del departament, en dues jornades cribratges a la ciutat que han tingut lloc al PAV-3 de la rambla del Celler durant aquesta setmana. El balanç de participació final és de 372 persones que s’han fet la prova PCR amb automostra nasal.