Ajuntament / Participació / Territori

El primer tram d’avinguda Cerdanyola s’acabarà a principis del 2020

21/10/2019
Comparteix aquesta notícia

Les obres per vianantitzar el tram d’avinguda Cerdanyola entre el passeig Torre Blanca i el carrer Montserrat es troben en la recta final però no podran acabar-se completament aquesta tardor, com estava previst. El motiu és un problema amb el subministrament de la pedra natural que s’està fent servir per pavimentar el carrer.

Davant d’aquesta situació, i tenint en compte la pedra que tenen ara disponible, l’empresa Voracys (responsable de les obres) es compromet a tenir enllestit a principis de desembre:

  • Les cruïlles amb el passeig Torre Blanca i el carrer Montserrat
  • Un espai d’almenys 2,4 metres d’amplada per als vianants a banda i banda del carrer.

D’aquesta manera, es vol garantir que durant les festes nadalenques es podrà passejar i comprar amb plena comoditat i seguretat.

D’altra banda, i per no endarrerir més l’acabament de l’obra, s’ha acordat que durant el període nadalenc es seguirà treballant en una zona molt reduïda i en un horari també reduït (fins a les 17 h) per minimitzar les molèsties al veïnat i als comerciants.

La previsió de l’empresa que subministra la pedra és que el material que falta arribi entre finals de novembre i principis de desembre, de manera que els treballs es puguin acabar a principis del 2020.

Evolució de l’obra

Els treballs per fer de vianants aquest primer tram d’avinguda Cerdanyola van començar a finals d’abril i, fins ara, han consistit en la construcció d’un nou clavegueram, la connexió d’aquesta nova infraestructura amb els edificis i la preparació de l’espai per plantar el nou arbrat amb una terra especial d’alta qualitat.

El projecte, que ha redactat i licitat l’Àrea Metropolitana de Barcelona, suposa una inversió de més d’un milió d’euros.

La remodelació d’avinguda Cerdanyola s’emmarca en la Pla estratègic del Barri del Monestir – Sant Francesc, que preveu 60 actuacions i un pressupost d’11 milions d’euros.