Ajuntament

El ple municipal es compromet a construir l’edifici de l’escola La Mirada “amb la màxima celeritat possible”

18/09/2023
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal ha aprovat aquesta tarda una moció institucional per manifestar “el compromís del consistori amb el projecte de construir la nova escola La Mirada amb la màxima celeritat possible” (CONSULTA LA MOCIÓ INSTITUCIONAL CONSTRUCCIÓ LA MIRADA).

Cal recordar que les obres de construcció del nou edifici estan aturades des del novembre del 2022 arran d’una suspensió cautelar dictada pel jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona.

Davant la incertesa generada per la judicialització del projecte, la unanimitat del plenari municipal pren el compromís d’estudiar “immediatament les possibles alternatives al seu emplaçament, en cas de no ser possible o òptima la ubicació actual”. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament ja ha proposat una possible alternativa en cas que l’actual situació judicial no variï: el terreny que actualment ocupa l’aparcament a tocar de l’escola, que s’uniria a d’altres terrenys adjacents per encabir la totalitat de l’equipament.

Així mateix, la moció encomana als serveis jurídics municipals “la continuïtat de les gestions ja iniciades a fi i efecte d’assolir un pronunciament positiu a les pretensions formalitzades per l’ajuntament en els escrits de resposta a la demanda formulada”.

Rebuig a la censura en l’àmbit cultural i lingüístic

El ple també ha aprovat una moció –amb els suport de tots els grups municipals excepte PP i Vox, que hi han votat en contra- per rebutjar la censura en l’àmbit cultural i lingüístic, donar suport a les publicacions Camamuc, Cavall Fort, Enderrock, El Temps i Llengua Nacional, i condemnar les polítiques impulsades pels nous governs del País Valencià, les Illes Balears i l’Aragó “especialment en tot allò que fa referència a la discriminació i persecució de la llengua catalana i la censura d’espectacles per motius ideològics”.

El text també fa referència al fet que diverses personalitats i entitats de l’àmbit cultural de Sant Cugat “han rebutjat públicament aquesta política intolerant de vetar publicacions en català i obres culturals que no comparteixen unes idees determinades” (CONSULTA LA MOCIÓ CENSURA)

Rebuig del masclisme a l’esport

El ple municipal també ha aprovat -amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte PP i Vox, que han votat en contra- una moció per refermar el compromís de Sant Cugat “contra la violència masclista a l’esport, de la mateixa manera que a la resta d’àmbits de la nostra societat”.

Amb aquest acord l’Ajuntament es compromet a donar suport i assessorar el món esportiu santcugatenc per tal d’avançar conjuntament en aquesta direcció i desplegar un protocol amb mirada municipal per la prevenció i abordatge d’agressions masclistes i LGBIfòbiques al món de l’esport (CONSULTA LA MOCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA).

Augment de la temporada d’obertura de piscines

El ple municipal ha aprovat –amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte PP i Vox, que han votat en contra- una moció (amb esmenes del govern) per augmentar pel 2024 la temporada d’obertura de les piscines municipals.

L’Ajuntament també es compromet a estudiar la possibilitat d’estendre aquesta obertura de forma puntual “segons les necessitats climàtiques de cada temporada dintre de la temporada d’estiu compresa entre els mesos de juny i setembre”.

Bonificacions d’IBI a les famílies nombroses

Finalment, el ple ha aprovat –amb els vots a favor de tots els grups municipal excepte CUP i En Comú Podem, que hi ha votat en contra- una moció (amb esmenes del govern) sobre les bonificacions fiscals a les famílies nombroses en l’Impost de Béns Immobles.

L’acord instar el Govern Municipal a modificar, dins del marc de les Ordenances Fiscals corresponents a l’exercici de 2024 i de l’estudi de l’aplicació de la tarifació social, la forma de càlcul de les bonificacions a les famílies nombroses pel que fa a l’Impost de Béns Immobles.