Ajuntament

El Govern anuncia 10 projectes que seran una realitat durant la segona meitat del mandat en un acte de valoració dels 2 anys de govern

22/07/2021
Comparteix aquesta notícia

L’acte de valoració dels dos anys de govern, a la Sala Clavé de La Unió Santcugatenca, ha servit per fer una radiografia dels principals reptes que te la ciutat i anunciar els projectes que segons l’equip de Govern son imprescindibles per fer de Sant Cugat una ciutat moderna i alineada amb els objectius de l’agenda urbana 2030.

Els projectes s’han anunciat amb el lema “Sant Cugat ets tu!” i esdevenen el camí i full de ruta dels propers dos anys de mandats, amb la mirada posada als projectes que ja comencen a materialitzar-se aquest mateix any.

L’acte de balanç ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Mireia Ingla (ERC-MES); el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler (PSC); i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut, Infància i Femenismes, Núria Gibert (CUP-PC).

Mireia Ingla, alcaldessa: “Aquest any 2021 impulsarem nous projectes, serveis i polítiques adreçades a la gran diversitat de persones, entitats, associacions, col·lectius, empreses i comerços que hi ha al municipi. I, també, donarem resposta als grans reptes de present i de futur que tenim les ciutats que conformen les grans metròpolis europees. Volem que la ciutadania se senti orgullosa de la seva ciutat i que cada veí i veïna senti que té sempre l’Ajuntament al costat per fer una ciutat més amable, sostenible , neta i moderna”.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport: “el nostre govern vol aconseguir uns serveis municipals excel·lents, una inversió social que atenuï les desigualtats, impulsar l’activitat econòmica i avançar cap a una societat més sostenible. I, especialment, garantir el benestar i els drets dels nostres veïns i veïnes davant l’impacte de la crisi de la COVID. No deixarem ningú enrere”.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat: “la crisi provocada per la COVID ha posat en evidència que l’atenció a les persones és un dels serveis més necessaris per part de l’Ajuntament. L’atenció a les llars d’infants i escoles, les residències de gent gran i a les persones que tenen problemes econòmics per la baixada d’ingressos ha fet necessari que el govern augmenti els recursos econòmics i humans als pressupostos municipals per atendre tots aquests col·lectius”.

Projectes que es presentaran a la tardor

L’equip de govern també ha avançat els projectes que es posaran en marxa properament:

• Pla d’Habitatge Assequible: garantim l’accés digne a l’habitatge perquè ningú marxi de Sant Cugat perquè no pot fer front a les despeses d’un habitatge. El Pla te com a objectiu d’assolir que el 10% del parc d’habitatges del muncipi siguin de lloguer públic assequible.

• Nou local de Primeres Atencions Socials: descongestionarà els espais del Xalet Negre i de Casa Mónaco, i atendrà les urgències socials. També, visibilitzarà el servei des del centre de la ciutat i n’augmentarà l’accessibilitat pels usuaris.

• Subcomissaria de districtes i Valldoreix: descentralització dels serveis de proximitat de la policia local per acostar-los a tots els barris amb un nou espai al carrer de Jacint Verdaguer de Valldoreix.

• Nou Centre d’Emprenedoria i Innovació Social: un espai referent en atenció integral a l’empresa per vehicular el talent emprenedor local a l’edifici Mira-sol Centre.

• Nou Pla d’Igualtat i LGTBI: l’estratègia de feminismes i drets LGTBI de Sant Cugat per als propers anys amb una elaboració transversal.

• Nova recollida de residus: una gestió adaptada a cada barri amb més recursos i nova flota de vehicles sostenibles, que ens permetrà tenir una ciutat neta, endreçada, millorar la separació i el reciclatge per avançar cap els estandars europeus requerits.

• Digitalització i modernització de l’Ajuntament: transformació dels processos de gestió de l’administració i de relació amb la ciuatadania perquè sigui més accessible i transparent. Gran part del finançament d’aquest projecte provindrà dels fons Next Generation.

• Pacte per a l’ocupació: un nou model d’ocupació digna, de qualitat, amb igualtat d’oportunitats d’accés al treball i amb consens amb els agents socioeconòmics. Veurà la llum aquest any 2021.

• Procés participació segona Residència per a gent gran: la ciutadania podrà dir la seva de cara al disseny de la residència de gent gran de Volpelleres, davant l’escola L’Olivera. El procés participatiu s’iniciarà aquesta tardor.

• Nova gestió del transport urbà: es possibilita amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona més freqüència i un millor encaix i replantejament de línies urbanes i interurbanes. Hi haurà un canvi total de la flota d’autobusos per fer-la sostenible i adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.