Ciutat / Territori

El solar en desús del carrer Astúries es destinarà temporalment al conreu

25/02/2019
Comparteix aquesta notícia

El solar buit que hi ha entre els carrers Astúries, Arnau de Vilanova i Josep Trueta (Mira-sol) es destinarà temporalment al conreu. D’aquesta manera es vol donar resposta a la demanda veïnal d’arranjar aquest espai, on actualment es registren problemes de brutícia, soroll i incivisme.

Per poder dur a terme aquest projecte el govern municipal ha arribat a un acord amb els propietaris del solar, que el cediran mitjançant un acord de custòdia agrària a un pagès que està disposat a conrear-lo. La previsió és que es pugui destinar a l’ús agrari mentre no s’executi el futur planejament de Can Cabassa, que preveu construir 120 habitatges públics, un gran parc i un nou equipament.

L’aparcament provisional que hi ha en aquest solar de moment es mantindrà. Tot i això, l’Ajuntament està treballant per traslladar-lo en un solar entre l’autopista i el carrer Pedró i Pons, més proper a l’Hospital General de Catalunya. Es tracta d’un terreny privat i per això s’està parlant amb els propietaris per mirar d’arribar a un acord de cessió. En cas de poder traslladar l’aparcament, l’espai que ara ocupa també es destinaria al conreu.

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha visitat aquest i altres indrets de Mira-sol per fer seguiment de l’estat dels projectes que s’estan fent en aquest barri.

Nova residència d’estudiants a la Masia de Can Cabassa

La Masia de Can Cabassa acollirà, en un futur, una residència d’estudiants. Aquesta és la proposta dels actuals propietaris de l’edifici, que hauran de cedir la zona verda que hi ha a tocar de la masia per destinar-la a l’ús públic, tal com sol·licita des de fa temps l’Ajuntament.
D’aquesta manera, es recuperarà un edifici emblemàtic que actualment està en desús, s’ampliarà l’oferta de residència per a estudiants al municipi i es guanyarà un nou espai verd per a la ciutadania a tocar de la riera de Can Cabassa. Per poder tirar endavant aquest projecte, tècnics municipals ja estan treballant en una modificació del planejament en aquest àmbit que permeti els nous usos previstos.

Naturalització de la riera de Can Cabassa

Els treballs per naturalitzar la riera de Can Cabassa, en el tram comprès entre el passeig del Nard i el carrer Pompeu Fabra, començaran els propers mesos, un cop s’hagin adjudicat les obres. L’objectiu del projecte és doble. D’una banda, es vol millorar l’entorn de la riera i integrar-la més al barri, creant noves zones verdes per gaudir del torrent. De l’altra, es reduirà l’impacte de l’aigua en alguns punts per minimitzar l’erosió en talussos i lleres.
Pel que fa al tram de la riera que va des de la confluència amb el torrent d’en Xoriguer fins a les pistes de Mas Gener, s’estan tramitant les expropiacions i es preveu licitar les obres durant el segon semestre del 2019.

Mesures contra el soroll de l’AP-7

El Ministeri de Foment presentarà els popers dies una proposta de mesures correctores per reduir el soroll que provoca el trànsit de l’AP-7 al seu pas per Mas Gener. Representants del ministeri tenen previst venir a Sant Cugat per reunir-se amb el tinent d’alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i explicar-li el projecte que ha treballat l’empresa Bach Técnica. La trobada, que arriba dos mesos i mig després de la reunió que Puigdomènech ja va tenir a Madrid amb els responsables de la Direcció General de Carreteres de l’Estat, pot ser un pas important per resoldre un problema que l’Ajuntament i el veïnat de Mas Gener ja fa anys que denuncien.

Entre les principals actuacions dutes a terme, des de 2013 l’Ajuntament ha encarregat diferents estudis d’impacte acústic a la zona afectada; ha presentat al·legacions al Plan de Acción contra el Ruido (2a. Fase) de las carreteres de la Red del Estado; ha aprovat diferents mocions i requeriments per ple instant a l’adopció de mesures i ha sol·licitat en diverses ocasions una reunió amb els responsables de la Direcció General de Carreteres sense rebre resposta.

Cobriment de la pista de Mas Gener

La futura coberta de la pista esportiva de Mas Gener va agafant forma. Tal com s’havia acordat al Consell de Barri, l’Ajuntament ha fet l’estudi previ i els propers dies sortirà a licitació la redacció i l’execució del projecte. L’objectiu és fer una coberta metàl·lica semi circular i de planxa ondulada. D’aquesta manera, es potenciarà l’ús de la pista per a activitats esportives però també veïnals, tal com demana l’Associació de Veïns de Mas Gener. La previsió és poder començar les obres abans que acabi aquest any.