Territori

Al·legacions al projecte d’un dipòsit controlat de residus a la zona de Can Balasc de Rubí

15/03/2019
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Sant Cugat presentarà al·legacions als tràmits iniciats per l’Ajuntament de Rubí per autoritzar un dipòsit controlat de residus no perillosos al sector de Can Balasc. El consistori al·lega que el projecte pot tenir afectacions al municipi però que, en cap cas, s’ha informat de la proposta ni dels tràmits engegats.

Entre els arguments que exposa Sant Cugat, destaca que el sector on es vol fer aquest dipòsit controlat de residus està a un quilòmetre de distància del terme municipal de Sant Cugat, concretament del barri de Mira-sol i de l’Hospital General de Catalunya; i que el futur abocador se situaria sobre un aqüífer que nodreix el Torrent i l’Estany dels Alous.

Davant d’aquesta situació, el consistori lamenta no haver estat informat de la tramitació del projecte i està ultimant les al·legacions.

Tot i que el període d’al·legacions ja ha finalitzat, l’Ajuntament de Sant Cugat considera que l’afectació pel municipi i el fet que l’Ajuntament de Rubí no els comuniqués l’acceptació a tràmit del projecte per sol·licitar autorització urbanística ni el període d’al·legacions, justifiquen aquest pas.

A més, el consistori recorda que per autoritzar la iniciativa cal tramitar també una avaluació d’impacte ambiental per la qual s’han de consultar les administracions públiques afectades.