Territori

L’Ajuntament i Endesa acorden una actuació de millora de les línies al barri de les Planes

01/03/2019
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha acordat amb Endesa una actuació important de millora de les línies elèctriques al barri de les Planes. L’objectiu és poder endreçar el cablejat per evitar creuaments o duplicitats, i arranjar els cables i pals elèctrics que estiguin en mal estat.

Així s’ha plantejat durant una reunió entre el tinent d’alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació, Joan Puigdeomènch, i responsables de la companyia elèctrica, que s’han emplaçat a una propera trobada per acabar de concretar les actuacions i el calendari.

L’acord amb Endesa se suma a altres actuacions que està fent el Govern municipal per millorar les línies elèctriques i de telefonia a les Planes:

  • Soterrament de la línia aèria d’enllumenat públic dels carrers Molí i Miralluny: l’Ajuntament assumeix aquest projecte amb la voluntat d’anar soterrant el cablejat en espais emblemàtics del barri. Actualment s’està finalitzant la redacció del projecte en coordinació les companyies de serveis i la previsió és fer les obres aquest any. El pressupost estimat és de 100.000 €
  • Finalitzar el soterrament del cablejat de Telefònica que es va començar amb el Pla de Barris: l’actuació va quedar pendent d’acabar i ara s’ha acordat amb Telefònica acabar l’obra – fer la canalització soterrada a cada un dels habitatges- sense cap cost per al veïnat. La companyia preveu executar-la durant els propers mesos.
  • Actuacions de manteniment i correctiu: s’està treballant amb les diferents companyies perquè eliminin cables caiguts, treguin pals en mal estat etc.

D’aquesta manera, l’Ajuntament treballa amb les companyies de serveis –de qui depèn el manteniment i estat del cablejat aeri- perquè duguin a terme les accions de millora necessàries a les Planes.

 

El barri guanya nous espais socials

El veïnat de les Planes guanya nous espais socials gràcies als projectes duts a terme amb els diners del Consell de Barri i als Pressupostos Participatius. Són propostes fetes i acordades pel veïnat i les entitats amb l’objectiu de potenciar les activitats i la convivència al barri.

Remodelació dels vestidors de l’Espai Pere Grau:

S’ha fet una primera fase per adequar l’espai a les necessitats actuals de les entitats del barri: s’ha fet una nova sala polivalent; s’ha ampliat la zona de bar; s’ha guanyat espai de magatzem o consergeria i s’han adequat els accessos i els lavabos per a persones amb mobilitat reduïda.

L’obra ha anat a càrrec de l’empresa Construcciones Fertres, SL, i ha costat 157.000€ provinents dels diners de lliure disposició del Consell de Barri.

Els propers mesos, es farà una segona fase per completar l’equipament interior dels banys, els vestidors i la cuina i per ampliar el magatzem amb un mòdul que s’instal·larà a la part posterior de l’edifici. El pressupost inicial d’aquestes actuacions és de 48.000 €, també de lliure disposició, i la previsió és poder-les tenir enllestides a finals d’estiu.

D’altra banda, el Consell de Barri ha acordat destinar 4.000 € del pressupost de lliure disposició de 2019 a equipar la sala polivalent.

Restauració de la Font del Rabassalet:

El projecte ha consistit en recuperar aquesta font, situada al barri de Can Cortés, dins el Parc Natural de Collserola, i que actualment és de molt difícil accés.

Per aquest motiu, s’ha desbrossat i arranjat l’accés natural per a vianants des del carrer de la Magarola i l’antic accés des del carrer de Mestre Alfons; s’ha arranjat l’esplanada de davant de la font i s’hi han posat una taula, bancs i jocs naturals de fusta i s’ha fet una actuació contenció de les terres del voltant de la font. Totes aquestes actuacions han costat uns 19.300 € del pressupost de lliure disposició del 2018.

Els propers mesos es completarà amb una segona fase a càrrec dels diners del Consell de Barri del 2019.

Càmera de seguretat a Can Cortés

És un dels projectes que el Consell de Barri va acordar fer amb diners de lliure disposició del 2018 per reforçar la seguretat i la tranquil·litat dels veïns en aquella zona.

Es tracta d’una càmera amb lector de matrícules i connectada amb la policia local que s’ha instal·lat a l’avinguda de Can Cortés, a tocar del restaurant Can Cortés. Ha costat 21.700 €

Parc de tirolines per a infants i joves de les Planes

És el projecte més votat dels Pressupostos Participatius 2018-19 pel barri de les Planes, amb 616 vots. L’objectiu és crear un espai de joc i aventura enmig del bosc per tal que els infants juguin al mateix temps que aprenen a respectar la natura.

Amb aquesta voluntat, s’ha acordat instal·lar una tirolina, dos rocòdroms, una estructura per enfilar-se i potenciar l’equilibri i potser una taula de ping-pong.

Aquests elements s’ubicaran a la plaça Colom (entre els carrers Molí i Miralluny), a tocar dels aparells gimnàstics i les taules de pícnic. D’aquesta manera, es potencia aquesta zona com a espai d’esport i lleure per a totes les edats.

El projecte, que compta amb un pressupost de 80.000 €, ja està redactat i està pendent de l’expropiació del terreny per aprovar-lo i poder-lo executar.