Territori

L’Ajuntament destina més d’1 M€ a la redacció de projectes urbanístics i la reactivació d’obres

20/05/2020
Comparteix aquesta notícia

El ple ordinari celebrat aquesta setmana ha donat llum verda a una modificació pressupostària per destinar 1’04 M€ (provinents dels romanents del pressupost 2019) a la redacció de projectes urbanístics i la reactivació d’obres públiques.

L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és reprendre al més aviat possible les actuacions de millora de la ciutat i, d’aquesta manera, contribuir a la reactivació econòmica i dels llocs de treball després de la crisi generada per la COVID-19. La voluntat del consistori és ajudar a normalitzar el teixit productiu, però mantenint sempre com a prioritària la lluita sanitària contra la pandèmia.

Aquesta nova partida de més d’1M€ va lligada a l’obertura, per part de l’àmbit d’Urbanisme i Projectes de l’Ajuntament, d’una borsa per sol·licitar currículums d’equips multidisciplinars en arquitectura i enginyeria. A través d’aquesta borsa i d’aquesta partida pressupostària, l’Ajuntament encarregarà la redacció d’una trentena de projectes de millora urbana.

Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch: “El que estem posant en marxa, per tant, és una iniciativa totalment coordinada que busca afavorir la represa d’obra pública i en la mesura del possible alleugerir els efectes de l’aturada en sec que ha patit aquest sector. Hem de contribuir a reconduir la situació d’aturada general de la ciutat i de país, reactivant l’economia i impulsant nous projectes de ciutat”

Més d’1 M€ per seguir millorant Sant Cugat

La nova partida pressupostària aprovada al ple servirà per impulsar la redacció de 36 projectes, que es poden dividir en 3 grans capítols:

• 27 projectes nous a redactar: (via contractes menors de fins a 18.000€): aquests projectes s’encarregaran a través de la borsa d’arquitectes i enginyers de recent creació per fer millores als equipaments, a l’espai públic, rehabilitar patrimoni i posar en marxa noves infraestructures. Entre aquests projectes, cal destacar l’ampliació de la biblioteca Gabriel Ferrater, les millores de funcionament del Teatre Auditori, la reforma dels Cinemes, la coberta del Mercat Torreblanca, la rotonda d’accés a Can Barata (llargament demanada pels veïns del barri), la consolidació de Can Monmany, la millora d’instal·lacions esportives (pistes i vestidors en mal estat), la millora de centres educatius i culturals i les millores de vials i espai públic.

• 4 modificacions de projectes: modificació del projecte del nou edifici de l’escola La Mirada, la nova biblioteca al Parc Ramon Barnils, la coberta de la piscina Parc Central i una reforma interior de l’Ajuntament.

• 5 obres a realitzar o finalitzar: espai jove de La Floresta + climatització, pista al parc de la Guineu de Volpelleres (zona del “parc del Patufet”), millora del Camí del Crist Treballador i estabilització Ptge. Salut i Segalà.

A més a més cal afegir que, a part d’aquests 1’04M€ de romanents, la modificació pressupostària aprovada ahir al ple també incorpora una transferència de 375.000€ a Promusa per fer polítiques de sòl i habitatge.