Territori

La futura piscina de Mira-sol apostarà per la eficiència energètica i el confort de les persones usuàries

12/03/2019
Comparteix aquesta notícia

La futura piscina de Mira-sol fa un pas endavant amb la selecció dels arquitectes que redactaran el projecte constructiu. Es tracta de l’equip format per A Contraluz Arquitectura SLP, Basterrechea-Tejada Arquitectes, SLP,  Josep Ferrando Bramona i David Recio Muniesa. La seva proposta, titulada “Pineda”, s’ha imposat en el concurs de projectes convocat per l’Ajuntament.

A l’espera del projecte executiu que definirà tots els detalls de l’edifici, aquests arquitectes proposen un edifici que aprofiti tots els espais i prioritzi la màxima eficiència energètica i el confort de les persones usuàries.

La idea és fer un equipament de dues plantes amb la següent distribució:

  • Planta d’accés: hi haurà el vestíbul, la sala de fitness i la cafeteria, amb entrada tant des del vestíbul com des de l’exterior i amb vistes a la piscina.
  • Planta inferior: s’hi posaran els vestidors (individuals i de grup), una sala polivalent i la piscina, amb vistes a una pineda que es vol plantar al tocar de l’edifici.

Pel que fa als materials constructius, es planteja un edifici diàfan i fet a base de formigó, fusta i vidre per garantir la sensació de calidesa i la lluminositat.

A nivell energètic, l’objectiu és adaptar els materials i els usos dels espais a les diferents orientacions de l’edifici i incorporar l’ús d’energies renovables per tal d’aconseguir la màxima eficiència.

Els arquitectes tindran uns mesos per presentar, primer el projecte bàsic i després el projecte executiu a l’Ajuntament.