Territori

Finalitzen les obres per arranjar l’esllavissada a l’avinguda Pere Planas produïda durant el temporal Gloria

02/07/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ja ha finalitzat les obres d’urgència per arranjar el tram de l’avinguda Pere Planas afectat per una esllavissada durant el temporal Gloria. Cal recordar que el mur de contenció del jardí de la finca ubicada al número 275 d’aquesta avinguda va cedir i va provocar un despreniment parcial fent impracticable el pas per aquest tram de la via.

Les obres han consistit en construir un nou mur de contenció de terres a la zona: s’han adequat dues pantalles de contenció de micropilotis de formigó armat (una al costat del talús que delimita la parcel·la de la casa afectada i una al costat muntanya) lligades entre elles per una llosa de formigó armat que és la base de la plataforma del carrer.

L’objectiu principal de l’Ajuntament era que els propietaris de la finca afectada, desallotjats de forma preventiva, poguessin retornar al més aviat possible a casa seva. Per aquest motiu en primer lloc es va adequar la pantalla de contenció de micropilotis de formigó armat que delimita la parcel·la, fet que va permetre als propietaris tornar a casa seva a principis del mes de març. Ara ja han finalitzat la resta d’actuacions projectades.

L’Ajuntament ha gastat 278.000 euros per aquestes obres. L’alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch; i el president del consell de barri de la Floresta, Marco Simarro; han visitat avui aquesta zona per comprovar de primera mà l’abast de l’actuació.