Territori

Finalitzen les obres de remodelació del primer tram d’avinguda de Cerdanyola

24/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Les obres de remodelació de l’avinguda de Cerdanyola, entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torre Blanca, s’acabaran a finals d’aquest mes. Els propers dies s’acabaran de pavimentar els trams pendents i es col·locaran els elements de mobiliari urbà que falten com bancs i papereres. La previsió és que a mitjans de febrer, un cop s’hagin assentat els darrers trams pavimentats, ja es pugui passar per tot arreu amb normalitat.

L’obra, que ha anat a càrrec de l’empresa Voracys i ha costat prop d’1,1 milions €, ha permès modernitzar aquest tram de carrer i posar al dia les xarxes de serveis amb la construcció d’un nou clavegueram.

El projecte també suposa guanyar espai per a les persones, garantir l’accessibilitat i pacificar el trànsit per reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida del veïnat.

La remodelació d’aquest primer tram d’avinguda de Cerdanyola és, a més, una important millora per al barri del Monestir – Sant Francesc, ja que l’uneix a l’actual eix de vianants que comença a la plaça de Lluís Millet i en potencia la centralitat.

Segona fase

La vianantització d’avinguda de Cerdanyola s’haurà de completar, els propers anys, amb la remodelació del tram de carrer entre el carrer de Borrell i el passeig de Torre Blanca.

Igual que en la primera fase, tant el projecte com la licitació de l’obra aniran a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La previsió és que les obres puguin començar a finals del 2021.

Canvis en la mobilitat

Amb la conversió d’aquest tram de carrer en zona de vianants, es restringeix la circulació en aquest sector i només hi podran accedir els vehicles autoritzats i els de càrrega i descàrrega.

Igual que a la resta del centre de vianants, s’autoritzaran els vehicles de les persones empadronades en aquest tram de carrer i de les que hi tinguin una plaça d’aparcament. En total, es podran autoritzar fins a 4 vehicles per a cada unitat familiar o plaça d’aparcament. Les autoritzacions ja es poden tramitar telemàticament al web municipal o, de manera presencial, demanant cita prèvia a l’OAC.

En el cas de la càrrega i descàrrega, podran accedir a la zona durant els horaris autoritzats:

 • De dilluns a dissabte:
  • De 7 a 10:30 h
  • De 14 a 16:30 h
  • De 20:30 a 22 h
 • Diumenges i festius:
  • De 7 a 10:30 h
  • De 20:30 a 22 h

El control d’accés es farà mitjançant semàfors i càmeres amb lector de matrícula. Els vehicles que accedeixin a la zona vianantitzada sense autorització podran ser multats, encara que el semàfor estigui en taronja intermitent.

Pel que fa als carrers perpendiculars (c. Montserrat i pg. Torre Blanca), hi podrà circular amb normalitat qualsevol vehicle, adequant la velocitat en el tram que creuen amb l’av. Cerdanyola i, per tant, amb una zona de prioritat de vianants.

Pel que fa a la recollida d’escombraries, a l’espera de renovar la concessió del servei d’aquí a poc més d’un any, es mantindran els contenidors que s’han posat durant les obres al passeig de Francesc Macià i passeig al de Torre Blanca i es reforçarà el servei.