Territori

Comencen les obres de millora de la riera de Can Cabassa

02/07/2019
Comparteix aquesta notícia

Els treballs de millora de la riera de Can Cabassa, en el tram comprès entre el passeig del Nard i el carrer de Pompeu Fabra, ja estan en marxa.

Les obres, que van a càrrec de l’empresa Ambientalia World, SL, han de permetre reduir els problemes que provoca, en alguns punts, la força de l’aigua i integrar més la riera al barri.

Concretament, el projecte de millora preveu les següents actuacions:

    • Ampliació de la llera i creació de basses que puguin assumir els increments del cabal d’aigua i filtrar-lo cap al subsòl.
    • Creació d’un nou espai de plaça urbana entre el carrer Gijón i el final del carrer Pompeu Fabra i fins a la llera de la riera. S’hi habilitaran zones d’estada i relació, es plantarà nou arbrat i es reurbanitzarà un tram del c. Gijón per integrar més aquest nou espai al barri.

L’execució de les obres ha estat adjudicada per un import de 349.376,99€ (IVA inclòs) i està subvencionada per l’Agència Catalana de l’Aigua. La durada prevista és de 6,5 mesos.

Pel que fa al tram restant de riera, que va des de la confluència amb el torrent d’en Xoriguer fins a la pista de Mas Gener, s’estan tramitant les expropiacions necessàries per dur a terme el projecte.

Paral·lelament, s’està treballant en el projecte de cobriment del Torrent d’en Xoriguer, amb la voluntat de licitar la redacció del projecte executiu també durant aquest any.