Territori

Avancen les actuacions per arranjar l’esllavissada a l’avinguda Pere Planas que va causar el temporal Gloria

19/02/2020
Comparteix aquesta notícia

Les obres d’urgència projectades per arranjar l’avinguda Pere Planas avancen constantment. Cal recordar que, a causa del temporal Gloria, el mur de contenció del jardí de la finca ubicada al número 275 d’aquesta avinguda va cedir i va provocar un despreniment parcial fent impracticable el pas per aquest tram de la via.

L’esllavissada també va obligar a desallotjar aquesta finca de forma preventiva i, per aquest motiu, l’objectiu prioritari de l’Ajuntament és que els seus propietaris puguin tornar al més aviat possible. L’actuació que s’està duent a terme inclou construir un nou mur de contenció a la zona i, a més a més, també pavimentar posteriorment el tram de terra que encara queda en aquesta via.

De moment ja s’han fet les següents actuacions:1. Eliminar pes de les terres sobre el talús afectat: s’ha pogut rebaixar (traient terres) la part del talús més proper a la parcel.la a una cota d’un metre per sota la rasant del carrer.
2. Elaborar un petit estudi topogràfic: amb el tram de carrer rebaixat, aquest estudi ha permès conèixer desnivells per avaluar valors de càlcul que permetin projectar el nou mur de contenció.
3. Fer tres sondejos geotècnics per conèixer les característiques del subsòl del carrer (un a cada extrem i un al mig de la parcel·la): han servit per avaluar la resistència de les diferents capes del terreny i poder fer els càlculs pel nou mur de contenció.

Una vegada fetes aquestes actuacions, avui mateix han començat els treballs per construir el nou mur de contenció de terres. Per fer-ho, s’adequaran dues pantalles de contenció: una al costat del talús que delimita la parcel·la inferior i una al costat muntanya, lligades entre elles dues per una llosa de formigó armat que serà la base de la plataforma del carrer.

La primera pantalla que es construirà serà a la part del mur més proper a la casa existent perquè els seus propietaris puguin retornar-hi al més aviat possible.

En aquests moment, el pressupost estimat de les obres és d’uns 222.000 euros. L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha seguit de primera mà les actuacions que s’estan duent a terme juntament amb el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, i el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro (adjuntem dues fotografies de la visita d’obres).