Territori

Acord per soterrar la línia elèctrica d’alta tensió entre Sant Cugat i Rubí

30/01/2019
Comparteix aquesta notícia

La línia d’alta tensió que creua l’autopista AP-7/B-30 entre el carrer Guadalajara (Sant Cugat) i l’avinguda Pep Ventura (Rubí) se soterrarà. Així ho han acordat els ajuntaments dels dos municipis i la companyia elèctrica Endesa en una reunió que va tenir lloc la setmana passada a la seu de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).
Aquesta obra tindrà un cost aproximat d’uns 2’2 milions d’euros, que assumiran conjuntament les tres parts. En aquests moments s’ha creat una comissió per tal de determinar durant les properes setmanes quina quantitat econòmica invertirà cadascú per poder fer realitat aquest projecte. Així mateix, properament també es donarà a conèixer el calendari previst d’execució de l’obra.

Supressió de la torre del carrer Guadalajara

Aquest acord permetrà eliminar la torre elèctrica que actualment hi ha al carrer Guadalajara (barri de Mira-sol), una demanda feta pels veïns i veïnes de la zona. Es tracta de l’única torre que es va mantenir dempeus quan l’any 2014 es va soterrar aquesta mateixa línia elèctrica des del carrer Guadalajara/avinguda Baixador (Mira-sol) fins a la plaça de can Cadena (Valldoreix). En aquella ocasió es van soterrar 3 km de línia elèctrica.