Seguretat ciutadana

Policia Local i Mossos d’Esquadra treballen plegats per reforçar la vigilància durant les festes de Nadal

04/12/2023
Comparteix aquesta notícia

El tinent d’alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell; el cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez; i l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré; han presentat aquest matí els operatius policials que Policia Local i Mossos d’Esquadra posen en marxa conjuntament durant les festes de Nadal. L’acte també ha comptat amb la presència d’Adela Burgos, gerent de Sant Cugat Comerç.

L’objectiu és intensificar la vigilància a les zones comercials i d’altres punts de la ciutat durant aquest període per prevenir possibles delictes i garantir un bon servei de seguretat ciutadana. Els operatius policials s’allargaran fins al 7 de gener, coincidint amb el primer dia de les rebaixes d’hivern.

En concret, els dispositius que es posen en marxa conjuntament són quatre:

  • Operació Grèvol: Mossos i Policia Local es coordinen per intensificar la vigilància de les zones comercials i d’altres punts de la ciutat a través de patrulles mixtes. D’aquesta manera es volen prevenir els delictes, com per exemple furts i robatoris, i augmentar la sensació de seguretat tant per als comerciants, pels usuaris dels comerços i per a la resta d’usuaris de les vies públiques.
  • Operació Neula i Tió: es fan inspeccions administratives a comerços per controlar específicament els articles nadalencs (llums de Nadal…) i joguines, amb l’objectiu de vetllar perquè es compleixin amb la normativa de seguretat i qualitat europea i nacional.
  • Operació Banús: va dirigida a la vigilància de la venda ambulant sense permís (‘top manta’) amb la intenció d’evitar la venda de productes falsificats.

Bernat Picornell, tinent d’alcaldia de Seguretat: “Policia Local i Mossos d’Esquadra anem de la mà per fer una feina preventiva i garantir la seguretat ciutadana en una època de l’any amb molt de moviment ciutadà i de comerç. Aquests operatius són exemples de l’excel·lent coordinació entre els dos cossos i de la bona feina que duen a terme”.