Seguretat ciutadana

Comunicat sobre el tancament puntual de la comissaria de Policia Local

31/12/2021
Comparteix aquesta notícia

La comissaria ha estat tancada aquesta matinada de dijous a divendres entre les 1.30h i les 5:00h per la indisposició a última hora dels agents del torn de nit. Davant d’aquestes situacions el sistema establert per cobrir el servei és oferir la realització d’hores extraordinàries amb el procediment ordinari i d’extraordinàries amb caràcter d’urgència al personal disponible. A causa de les baixes per la Covid i els torns de festius per Nadal no va haver-hi cap agent disponible per cobrir les baixes sobrevingudes. Davant d’aquest fet s’han seguit els protocols del Departament d’Interior de la Generalitat i s’ha posat en coneixement del Mossos d’Esquadra que han assumit el servei durant el període que la comissaria ha estat sense servei. I s’ha contactat amb el telèfon d’emergències 112 per informar de la incidència.

Davant d’aquesta situació inesperada l’alcaldessa s’ha reunit amb l’inspector en cap de la Policia Local, Joaquin Martin, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el coordinador general, Ferran Villaseñor, per valorar els elements que han portat la situació de tancament de la comissaria, i trobar el mecanisme perquè aquesta situació no es torni a produir. L’alcaldessa garanteix que aquesta nit de Cap d’Any la comissaria estarà oberta amb els efectius previstos ordinàriament per garantir el servei.

Així mateix, avui s’ha produït una reunió de treball programada amb anterioritat amb el sindicat SIP-FEPOL, sindicat majoritari a la Policia Local des del mes d’octubre quan va haver-hi eleccions sindicals. En aquesta reunió el sindicat ha traslladat a l’alcaldessa les seves preocupacions sobre el servei i el funcionament de la Policia Local de Sant Cugat. En concret s’han tractat els següents aspectes:

– Els errors detectats en la gestió de les nòmines per part de l’empresa externa que va guanyar el concurs de gestió de nòmines de l’Ajuntament.

– Un suport del departament de RRHH especialitzat en la gestió de quadrants, hores extres, canvis de torn, prolongacions horàries, reduccions horàries, i queixes i reclamacions.

– La reposició del 100% de la plantilla cada cop que es produeixin baixes per jubilacions, excedències i canvis de policia.

– La homogeneització de les hores extres, i analitzar tots els complements de productivitat i plusos per simplificar la gestió i el seu cobrament.

L’alcaldessa s’ha compromès a tractar tots aquests temes que preocupen el cos de policia en profunditat en el marc de la mesa sectorial de policia durant el mes de gener.