Salut

Sant Cugat reivindica les sexualitats lliures, desitjades i consentides en la commemoració del 8M

02/03/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat celebra el Dia Internacional de les Dones amb una quarantena d’activitats, organitzades per  l’Ajuntament i en col·laboració amb diverses entitats,  que volen aprofundir en les sexualitats, com a maneres diverses, personals i adaptables de viure el sexe des de la construcció del desig, del consentiment i del plaer compartit.

Per això, el lema del 8-M d’enguany és “Construïm les nostres sexualitats”. Sexualitats en plural, com a maneres diverses, personals i adaptables de viure el sexe i tot allò que l’envolta i la construcció a partir del desig, perquè  les relacions sexuals sanes neixen d’un desig compartit  que busca un plaer també compartit.

 Núria Gibert, tinenta d’alcaldia d’Igualtat: “Amb el programa que presentem, gràcies a la col·laboració de nombroses entitats, volem fugir dels tabús existents envers el plaer, envers el coneixement dels nostres cossos, envers la diversitat sexual. Volem transmetre el missatge de què l’objectiu principal de la sexualitat és el plaer i no pas les expectatives i els mandats  que ens arriben des de la cultura opressora que vol exercir el control i el poder, des de la submissió”.

Totes les activitats programades per commemorar la Diada tenen per objectiu fer palès el dret de les persones a decidir com viure la sexualitat, a decidir a partir de les pròpies experiències, desitjos, expectatives i emocions i defugir dels tabús existents envers el plaer, envers el coneixement dels nostres cossos, envers la diversitat sexual.

La gran majoria dels actes es faran de manera virtual, alguns amb inscripció prèvia, i aquells que es facin de forma presencial estaran subjectes al compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19.

Jornades reivindicativa i institucional

Una de les principals activitats és la jornada reivindicativa, lúdica i de sensibilització pels drets de les dones que es farà diumenge 7 de març, d’11 a 14 hores, a la plaça Octavià, on s’hi podrà veure  l’exposició “Donant voltes a la sexualitat”, assistir a un taller “Tik Tok” o visitar la caravana pedagògica “La SexTruck”, entre d’altres.

Dilluns, 8 de març, a les 12 hores, a la plaça de la Vila, es farà l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les dones, amb la lectura d’un manifest i una actuació teatral.

Exposicions

Tres exposicions, amb visió femenina, acompanyaran les activitats programades per celebrar el 8 de març de 2021:

“De camí a casa” de Leia Goiria

Del 2 de març al 2 de maig al Centre Grau Garriga d’Art Tèxtil Contemporani

“Donant voltes a la sexualitat”, de SidaStudi

Del 8 al 19 de març a l’Escola Municipal d’Art

 “Elles també” d’Anna Surinyach

Del 9 de març al 2 de maig

Fotografies al carrer Major, plaça de Sant Pere i carrer Hospital (en col·laboració amb al Festival Lumínic)

La programació completa es pot  consultar al web municipal https://www.santcugat.cat/programa/dia-dona-2021

La seva organització ha estat possible gràcies a la participació de les següents entitats: Fundació Solidaritat de la UB, Escoles Coeducatives, Refugees Welcom, Ateneu Santcugatencs, Associació Fora de Quadre, Lliga dels drets dels Pobles, Cultura i Conflicte, Associació Noestasola, Coordinadora d’Entitats de Mira-sol, Europa sense murs, Aula d’Extensió Universitària Sant Cugat, Fundació Sorli, Xarxa Consum Solidari, Escola La Floresta, IES Angeleta Ferrer i Humanleadership World.