Ajuntament / Salut

Salut farà cribratges massius a Sant Cugat a persones nascudes els anys 2001, 2002 i 2003

09/07/2021
Comparteix aquesta notícia

Salut farà cribratges a Sant Cugat el dimarts i dimecres vinent per als joves nascuts entre el 2001 i el 2003

Davant l’alt nivell de contagis entre la població més jove de la ciutat, el Departament de Salut i l’Ajuntament acorden realitzar aquests cribratges al PAV3 de la rambla del Celler

Se suspenen diferents actes de la Festa Major de Mira-sol i del programa “Sant Cugat al descobert” per prudència i evitar aglomeracions

L’Ajuntament incrementarà la presència de Policia Local i Protecció Civil per informar i evitar aglomeracions a la via pública i botellots per part de joves

 

Davant les dades d’alta incidència de la COVID detectades a Sant Cugat i que afecten principalment la població de 14 a 29 anys, el Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament han acordat organitzar cribratges per a joves nascuts el 2001, 2002 i 2003 . Tindran lloc dimarts i dimecres vinent (13 i 14 de juliol) al PAV3 de la rambla del Celler.

 

D’aquesta manera, el Departament atén la petició de l’alcaldessa, Mireia Ingla, que dilluns passat va mostrar al conseller de Salut la seva preocupació pels alts índexs de contagis, especialment entre la població mes jove de la ciutat, i va plantejar la necessitat d’afrontar la situació excepcional que s’ha registrat a Sant Cugat en els darrers dies amb actuacions excepcionals. L’alcaldessa va posar els equipaments municipals a disposició del Departament per fer cribratges o vacunacions dirigides especificament als joves. En aquests moments la ciutat té una incidència de 2.758 de risc de rebrot i amb una velocitat de propagació (Rt) de 2’82.

 

En el marc d’aquesta situació sanitària, l’Ajuntament ha decidit suspendre per prudència part de les activitats previstes per a aquest cap de setmana a la Festa Major del barri de Mira-sol, així com del programa cultural “Sant Cugat al descobert”. L’objectiu és, sobretot, evitar activitats que puguin comportar aglomeracions per part del jovent.

 

Concretament, les activitats que se suspenen són:

 

  • Festa Major de Mira-sol

 

Divendres 9 de juliol, Pati del Casal de Mira-sol

20.30 h Concert del pregó: Mosaic en concert

23.30 h Concert Jove: SR. WILSON I BELÉN NATALÍ EN CONCERT

 

Dissabte 10 de juliol, Casal Mira-sol

De 10.30 a 12.30 h TALLERS ARTÍSTICS: ART & PLAY, a càrrec de Koala Art For Kids.

 

  • Sant  Cugat al descobert

 

Dissabte 10 de juliol, pg. De la Mare de la Font

21 h Insòlit: Sr. Chen + Vietnam Keed en concert

 

Dijous 15 de juliol, pl. Barcelona

22 h Lectures a la fresca

 

Crida a la prudència

 

L’Ajuntament fa una crida a tota la població, especialment als i les joves de la ciutat, per tenir la màxima prudència i prendre totes les mesures de protecció davant del virus.

 

Així mateix, l’Ajuntament també incrementarà la presència de Policia Local i Protecció Civil per informar la ciutadania i evitar aglomeracions a la via pública i botellots per part de joves.