Salut

L’equip de govern se suma al clam per l’obertura total dels consultoris de la Floresta i les Planes

23/10/2020
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa s’ha trobat aquest divendres al matí amb el veïnat de la Floresta que ha ocupat el Centre Sociosanitari del barri per reclamar al departament de Salut la seva total obertura, així com la del consultori de les Planes. Mireia Ingla ha donat suport a les reivindicacions dels veïns i les veïnes, i els ha convidat a una reunió el proper dimarts per tractar la situació amb el CatSalut i Mútua Terrassa.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Entenem la inquietud de les persones que han ocupat el consultori i compartim la seva reivindicació per tal que els espais s’obrin en horari complet. Cal emmarcar la decisió de la reobertura parcial d’aquests equipaments en el context actual de pandèmia. Tot i això, volem donar resposta a aquesta preocupació i per això hem parlat amb Mútua Terrassa i el CatSalut per poder fer una trobada la setmana vinent.”

L’alcaldessa i els membres de l’equip de govern han visitat les persones que han ocupat el consultori florestà i s’han interessat pel seu estat. També els han demanat que finalitzin amb l’ocupació per tal d’evitar aglomeracions i prevenir així possibles contagis, una vegada convocada la reunió amb el departament de Salut i Mútua Terrassa.

Cal recordar també que ja hi havia previst un consell de barri extraordinari sobre la situació sanitària a la Floresta, una trobada que tindrà lloc aquest dilluns a la tarda via telemàtica i que es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament a partir de les 17 h.

Els consultoris, oberts parcialment

Fa pocs mesos, davant les queixes de veïns i veïnes de la Floresta i les Planes pel tancament dels seus respectius consultoris, l’Ajuntament de Sant Cugat va traslladar les seves demandes al Servei Català de la Salut. Després d’analitzar la situació, aquest òrgan va posar en marxa una reobertura parcial dels dos equipaments, que actualment donen serveis dimarts i dijous (a la Floresta) i dijous (a les Planes).