Salut

L’Ajuntament activa l’alerta del Pla de Protecció Civil com a mesura preventiva pel coronavirus SARS-CoV-2

11/03/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha activat aquest migdia la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil Municipal com a mesura preventiva davant els efectes del coronavirus SARS-CoV-2. Tot i que Catalunya no sigui considerada en aquests moments una zona de risc (segons dades de la Generalitat hi ha 125 persones infectades a tot el país), l’objectiu de l’Ajuntament és fer un seguiment preventiu i constant de la situació al municipi i activar tots els serveis municipals en cas de necessitat.

L’activació de la fase d’alerta inclou seguir les indicacions que la Generalitat ha fet públiques aquest mateix migdia i que fa extensives al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, per tant, a Sant Cugat com a la resta de Catalunya se suspenen actes de més de 1.000 persones i es limita a un terç l’aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat. Això inclou tota mena d’espectacles públics, recreatius i d’oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades. Aquestes mesures entraran en vigor demà dijous per un període inicial de 15 dies.

El Patronat Municipal d’Educació també assumeix les recomanacions del departament d’Educació de la Generalitat i emplaça els centres propis –Taller Triangle, Escoles Bressols Municipals, Escola de Música i Escola d’Art i Disseny- a suspendre activitats esporàdiques i extraordinàries on conflueixin alumnes de diferents centres.

D’altra banda, les direccions de les escoles de primària de la ciutat han comunicat a l’Ajuntament que han anul·lat les activitats a les piscines municipals en horari lectiu.

La Generalitat també ha establert que els esdeveniments esportius seran a porta tancada, tot i que en el cas de competicions de menors podran accedir acompanyats d’adults.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i d’absoluta confiança en el sistema de salut. “Des de l’Ajuntament estem impulsant totes aquelles mesures preventives possibles”, ha remarcat Ingla, “per tal de facilitar el correcte funcionament de la ciutat”. I afegeix: “Seguirem totes les instruccions de la Generalitat i anirem adaptant l’actuació del consistori als protocols que hi hagin en cada moment”.

Finalment, l’Ajuntament també està difonent entre la població els consells que ha fet públics la Conselleria de Salut.

Pel que fa a les activitats culturals a Sant Cugat, properament s’enviarà una nova comunicació.