Salut

Entra en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Cugat

14/12/2021
Comparteix aquesta notícia

Posada en marxa del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Sant Cugat

Entra en funcionament dimarts 14 de desembre amb instal·lacions renovades i major capacitat de resolució

Dimarts 14 de desembre es posa en marxa el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Sant Cugat, el qual estarà obert les 24h i els 365 dies de l’any. Es tracta d’un espai ubicat a les dependències del fins ara CAP Sant Cugat, ubicat al carrer de la Mina, 2, i que donarà cobertura gairebé a 100 mil persones.

El CUAP tindrà una entrada independent pel mateix carrer de la Mina, planta –1. El nou CUAP comptarà amb nous boxs d’observació I sales d’espera i els recursos humans i tecnològics per resoldre les urgències de baixa i mitjana complexitat, per tal d’evitar els desplaçaments a les urgències dels hospitals. Podrà fer analítiques i radiografies les 24 hores. (Actualment només feia radiografies fins a les 00 hores).

Fins ara Sant Cugat del Vallès comptava amb un Punt d’Atenció Continuada (PAC) obert les nits i els caps de setmana, però l’obertura del CUAP significa més professionals, millors instal·lacions i increment de la resolució.
L’atenció es durà a terme d’acord amb la gravetat del pacient, segons els criteris de priorització i classificació del sistema. Així doncs, les visites es realitzaran en funció de la gravetat i no per ordre d’arribada. L’atenció urgent dels problemes de salut de baixa i mitjana complexitat es resol abans als CUAP que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els pacients amb urgències de risc vital.

En recursos humans, el centre acollirà la incorporació de nous professionals: facultatius, personal d’infermeria, administratiu i auxiliars així com tècnics.

El nou CUAP Sant Cugat està gestionat per Mútua Terrassa. En breu, després de les festes de Nadal, s’obrirà també el CUAP de Rubí, gestionat igualment per Mútua Terrassa.

Amb l’obertura d’aquests dos CUAPS i el futur CUAP de Terrassa quedarà completat el desplegament del Pla Nacional d’Urgències (PLANUC) al Vallès Occidental