Salut

Arrenca a Sant Cugat el Projecte d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la COVID-19

07/05/2021
Comparteix aquesta notícia

Avui s’ha posat en marxa a Sant Cugat del Vallès el Projecte d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la COVID-19, impulsat pel Servei Català de la Salut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

El projecte, amb el lema «A Sant Cugat del Vallès, aturem junts la cadena de transmissió de la COVID-19», té com a eixos d’actuació principals la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania. En aquest sentit, el professional farmacèutic, com a agent de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s’afegeix a la resta de professionals sanitaris, per treballar de manera coordinada i conjunta per fer front a la pandèmia.

Aquesta actuació també està activa a Terrassa, Rubí, Matadepera, Viladecavalls, Ullastrell, Granollers i Cerdanyola.

La farmàcia comunitària, ara també punt de derivació i conscienciació sobre la COVID-19

La farmàcia comunitària, a banda de ser un punt de derivació de la ciutadania als centres d’atenció primària, també serà un punt d’informació i conscienciació, on es donaran respostes a les preguntes més freqüents relacionades amb la COVID-19, com poden ser els símptomes i com abordar-los, o les accions a fer si s’és o s’ha estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària de la COVID-19, els professionals sanitaris han hagut de replantejar i adaptar els fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats dels ciutadans de manera segura. En aquest sentit, el personal farmacèutic, com a professional sanitari proper a la ciutadania, ha vist la necessitat de posar en marxa diversos circuits en benefici de l’assistència sanitària a la ciutadania, coordinant-se amb la resta de professionals de la salut.

Els farmacèutics són una peça clau dins l’engranatge sanitari on poden oferir serveis orientats a informar, conscienciar i derivar els ciutadans dins el sistema de salut. Per aquest motiu, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) va mostrar la seva voluntat de participar activament en aquest programa.

El projecte arrenca amb la intenció de ser l’inici d’una sèrie d’accions a treballar i implementar de manera coordinada entre els seus impulsors en benefici de la ciutadania.