Protecció civil

Protecció Civil disposa de motxilles portàtils extintores d’aigua en la seva tasca de vigilància del risc d’incendis

13/08/2021
Comparteix aquesta notícia

Els i les agents, així com el voluntariat de Protecció Civil disposen, a partir d’avui, de motxilles portàtils extintores d’aigua que els permetrà actuar de forma ràpida davant d’un conat d’incendi.

L’Ajuntament ha adquirit 6 motxilles, amb aquestes característiques:

  • Disposen d’un dipòsit de fins a 20 litres de capacitat
  • Disposen d’una llança de doble èmbol amb un rendiment de 8 litres per minut i arriben a una distància màxima de 12 metres
  • Són ergonòmiques i estan dissenyades per facilitar les feines d’extinció amb el màxim de comoditat

Esther Madrona, alcaldessa accidental: “Una ràpida detecció i actuació pot suposar la diferència entre un petit conat i una gran emergència. Per això insistim que davant qualsevol columna fum o indici de foc es truqui immediatament al telèfon 112”.

 Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana: “Agraeixo especialment la feina del voluntariat de Protecció Civil i de l’Agrupació de Defensa Forestal de Sant Cugat, que a l’agost dediquen el seu temps lliure a vetllar pel nostre entorn natural davant del risc d’incendis”.

Es tracta d’una eina útil per a l’extinció o contenció del foc, fins l’arribada dels Bombers, en cas necessari, ja que, entre d’altres tasques, Protecció Civil realitza la vigilància preventiva pel risc d’incendis. També són útils en situacions com ara restes de fogueres, petits incendis en papereres o petites cremes no autoritzades. L’ús aquestes motxilles pot extingir el foc i evitar el desplaçament, en cas necessari, d’una dotació de bombers.

També es podran utilitzar en serveis preventius d’activitats festives, com per exemple correfocs, castells de focs, arrossades i graellades populars, Aplec de Sant Medir, etc.

Tot el personal de la Secció de Protecció Civil de Sant Cugat i gran part del voluntariat, ha rebut formació com a “Equip de primera Intervenció – Lluita contra incendis”. Cal recordar que som una ciutat on el 40%  del territori és zona de vegetació i forestal.