Ple municipal

El ple, amb la candidatura “Sant Cugat capital de la Sardana 2022/23”

22/10/2019
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat ahir va aprovar una moció institucional per donar suport a la candidatura de Sant Cugat per esdevenir capital de la Sardana el curs 2022-2023. El text acorda donar total suport a la proposta de la candidatura de “Sant Cugat capital de la Sardana 2022/23” promoguda per l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, facilitant la logística i els recursos necessaris així com l’acompanyament tècnic per dur a terme els actes programats”.

Així mateix, també es reconeix la tasca d’aquesta Entitat “en favor de la Sardana a Sant Cugat organitzant ballades mensualment i, durant 44 edicions, organitzant l’Aplec de la Sardana de Sant Cugat, entre altres activitats i concerts vinculats amb el món de la sardana”.

D’altra banda, el ple va aprovar una segona moció institucional per adherir l’Ajuntament a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya. El text recorda que aquesta declaració “posa de relleu la necessitat d’una Agenda Urbana per tal d’assolir un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de tres dimensions: la social, l’ambiental i l’econòmica”.

Finalment, el ple va aprovar una moció per a la no criminalització de l’independentisme que va comptar amb el suport de JuntsxSantCugat, ERC-MES i la CUP; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de C’s. El text aprovat denuncia “la criminalització de l’independentisme” i defensa “el sentit pacífic, cívic i democràtic de l’independentisme català. L’independentisme no és terrorisme”.

CONSULTA LES MOCIONS: MOCIÓ INSTITUCIONAL SANT CUGAT CAPITAL SARDANAMOCIO INSTITUCIONAL ADHESIÓ AGENDA URBANA CATALUNYAMOCIO NO CRIMINALITZACIO INDEPENDENTISME

Altres punts de ple

En la sessió d’ahir també es va aprovar un dictamen de declaració institucional per donar suport al projecte de Ciutats Defensores de Drets Humans. El text referma la participació de Sant Cugat en aquest projecte de promoció dels drets universals i la pau, que també compta amb el suport d’altres institucions catalanes.
Finalment el ple també va donar compte de l’aprovació d’un protocol d’actuació en cas que es detecti algun tipus d’assetjament laboral al personal de l’Ajuntament.