Ple municipal

Sant Cugat impulsarà la retirada d’elements amb amiant

20/09/2021
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal del mes de setembre ha aprovat una moció institucional per a la retirada d’elements amb amiant a la ciutat. El text recorda la perillositat d’aquest tipus de material per a la salut i insta la Generalitat a dur a terme un “mapa de l’amiant al país, on es recullin les dades que ajudin a la realització d’una diagnosi rigorosa i fiable” i al govern de l’estat que “atengui amb justícia a les víctimes afectades de l’amiant i ajudi als familiars i cuidadors en la creació d’un Fons de compensació per a les víctimes de l’amiant”.

Així mateix, la moció també es compromet a nivell local a realitzar campanyes de conscienciació per a reconèixer l’amiant instal·lat i procedir “a la retirada i substitució d’amiant, tant aviat com sigui possible de tots els edificis públics, especialment escoles i entorns educatius”. L’Ajuntament també es compromet a incentivar la retirada d’aquests elements en les obres de reforma i rehabilitació d’habitatges que es duguin a terme al municipi.

Millores al barri de can Cortés

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per millorar el barri de can Cortés (les Planes). L’acord contempla posar en marxa accions de millora com per exemple “adequar el pas del servei de neteja al barri a partir de l’any 2023” o “arranjar els trams de vorera malmesos com a conseqüència del pas del temps o de l’aixecament de les arrels dels arbres”. El text també preveu accions de millora en matèria de transport públic, d’il·luminació pública, de connectivitat mòbil i d’augment de la presència policial.