Ple municipal

L’Ajuntament treballarà per ampliar la xarxa wifi gratuïta a parcs i barris

15/03/2021
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció institucional perquè l’Ajuntament segueixi treballant en l’increment de l’actual cobertura de la xarxa wifi gratuïta i “poder arribar a parcs i espais públics dels barris perifèrics de Sant Cugat”. Aquesta ampliació es podria fer aprofitant noves subvencions que puguin sorgir similars al projecte europeu WIFI4EU, que recentment s’ha posat en marxa a Sant Cugat per oferir wifi gratuït.

La moció també insta la Generalitat a dotar de xarxa wi-fi gratuïta als edificis públics de la seva titularitat. A més, es demana al Govern d’Espanya que modifiqui la regulació existent “de manera que es permeti a les administracions públiques oferir accés a internet gratuïta, oberta i d’alta velocitat”.

D’altra banda, el ple municipal també ha aprovat per unanimitat una moció per demanar la modificació de la legislació urbanística en referència a les parcel·les que tenen edificis en volum disconforme respecte el planejament vigent.

El text recorda que la legislació urbanística dificulta fer ampliacions o rehabilitacions en aquest tipus d’edificacions i, per aquest motiu,  insta la Generalitat de Catalunya “a introduir les modificacions puntuals necessàries a la legislació vigent per tal de fer possible la concessió de llicències d’ampliació en les parcel·les amb edificis en volum disconforme”. L’acord també busca “la complicitat d’altres municipis que es troben en situació similar per tal de fer evident l’amplitud del problema i la necessitat d’afrontar-lo i resoldre’l de forma urgent”.

El ple també ha mostrat novament el seu suport al Dia Internacional de les Dones a través de l’adhesió de la Junta de Portaveus al manifest municipalista (impulsat per l’ACM i la FMC) amb motiu del 8-M.

El manifest recorda que enguany aquesta commemoració “ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19” i alerta que aquesta situació  “ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que patim les dones”.

Altres mocions aprovades

El ple municipal també ha aprovat les següents mocions presentades pels grups municipals:

  • Moció, subscrivint la moció de l’AMI, de suport a Pablo Hasél. Ha estat aprovada amb els vots a favor de JuntsxStCugat, ERC, CUP i el vot en contra del PSC i Cs.
  • Moció per a declarar Felip VI persona non grata i declarar la ciutat republicana i antimonàrquica d’acord amb la moció del Consell Local per la República. Ha estat aprovada amb els vots a favor de JuntsxStCugat, la CUP i ERC (en el cas d’ERC, s’han abstingut en l’acord 1 i han votat a favor de l’acord 2). El PSC i Cs hi han votat en contra.
  • Moció de suport a l’amnistia. Ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC, CUP, JuntsxStCugat i el vot en contra de PSC i Cs.

CONSULTA ELS TEXTOS APROVATS AL PLE:

MANIFEST DIA DONA MOCIO DE SUPORT A L’AMNISTIA MOCIO FELIP VI MOCIO INSTITUCIONAL WIFI MOCIO PABLO HASEL MOCIO SOBRE VOLUMS DISCONFORMES