Ple municipal

L’Ajuntament reduirà els terminis per transformar la masia de can Canyameres en un equipament

18/05/2021
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció institucional per reduir els terminis d’execució d’obres i obertura de la Masia de Can Canyameres al barri de Volpelleres. Concretament, l’acord contempla que “es revisin tots els terminis contemplats actualment a la proposta de Pla funcional per tal d’avançar-los i escurçar així el termini d’execució de les obres i obertura dels serveis que oferirà com a equipament municipal la Masia de Can Canyameres al barri de Volpelleres”.

El text també es compromet que els futurs pressupostos municipals contemplin l’execució d’aquest projecte i la posada en marxa de l’equipament.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una segona mocióp institucional per reclamar una millor gestió dels ERTOs. La moció insta el govern de l’estat “a desencallar els tràmits per tal que totes les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions econòmiques de forma immediata i a millorar de forma immediata el servei d’atenció a la ciutadania amb l’objectiu que es resolguin amb urgència totes les incidències i reclamacions”.

Així mateix, la moció sol·licita que es promoguin les reformes necessàries per evitar que els beneficiaris de prestacions per desocupació percebudes com a conseqüència d’un ERTO tramitat a causa de la pandèmia no es vegin perjudicats a efectes de la declaració de l’IRPF de l’any 2020, de manera que no se’ls obligui a realitzar una declaració automàtica pel fet d’haver tingut dos pagadors.

Finalment, el ple també ha donat compte de la Declaració de la Junta de Portaveus contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia, amb motiu del dia internacional contra l’homofòbia, 17 de maig.

Altres mocions aprovades

El ple municipal també ha aprovat les següents mocions:

• Moció sobre la detenció i judici del ciutadà santcugatenc Guillem Padilla. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC-MES, CUP-PC i Junts x Sant Cugat; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de C’s.

• Moció per l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19, a proposta d’Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi, Metges del Món, Metges Sense Fronteres i Oxfam Intermón. S’ha aprovat amb els vots a favor de la CUP-PC, ERC-MES, PSC-CP i Junts x Sant Cugat; i l’abstenció de Cs.

ADJUNTEM MOCIONS APROVADES:DECLARACIO JUNTA PORTAVEUS 17 DE MAIG / MOCIÓ INSTITUCIONAL CAN CANYAMERES / MOCIÓ INSTITUCIONAL ERTOS / MocioUniversalitzacioVacunes / MOCIO SOBRE LA DETENCIO I JUDICI DEL CIUTADA SANTCUGATENC GUILLEM PADILLA