Ple municipal

L’Ajuntament estudiarà com recuperar els imports assenyalats pel “Cas Palau”

19/05/2020
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat ahir al vespre va aprovar –amb els vots a favor d’ERC-MES, PSC, CUP i Cs i el vot en contra de Junts per Sant Cugat- una moció de rebuig a la corrupció política i de mesures perquè l’Ajuntament pugui recuperar els imports assenyalats a la sentència del “Cas Palau”.

El text acorda estudiar la sentència del Tribunal Suprem (que ha ratificat recentment la sentència del “Cas Palau” dictada per l’Audiència Provincial de Barcelona) “i la manera perquè l’Ajuntament de Sant Cugat recuperi els possibles sobrecostos en l’adjudicació de l’obra del Pavelló Municipal III de la Rambla del Celler i en altres adjudicacions d’obra pública”.

A més, la moció exigeix “l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de Sant Cugat de Convergència Democràtica de Catalunya del període afectat fins al 2009, i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin ocupant en aquests moments”.

Així mateix, també s’exigeix “a les formacions polítiques que han succeït CDC, és a dir el PDCAT i JUNTS PER CATALUNYA, que assumeixin les responsabilitats econòmiques que se’n deriven de la sentència en relació a l’adjudicació del PAV III, de manera solidària i que es retorni a les arques públiques la quantitat abonada per la comissió en la suma de 167.040’76 euros”.

Altres mocions aprovades al ple

El ple també va aprovar una moció institucional per mostrar la solidaritat de Sant Cugat davant els greus efectes generats per la crisi de la COVID-19. En primer lloc, la moció expressa “el condol de l’Ajuntament de Sant Cugat per totes les víctimes del coronavirus, i al mateix temps que afirma el compromís de celebrar un acte institucional de record quan les condicions sanitàries ho permetin”. També s’agraeix el treball del personal sanitari i es mostra el compromís de l’Ajuntament amb la recuperació social i econòmica.

El ple també va aprovar, en nom de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, una segona moció institucional per demanar que els ajuts econòmics a les persones amb pocs recursos estiguin exempts d’IRPF. El text demana que l’Ajuntament sol·liciti “a tots els partits amb representació parlamentària (tant al Congrés espanyol com al Parlament de Catalunya) que s’impulsin les modificacions legals necessàries per equiparar el mateix reconeixement del dret de família nombrosa i monoparentals en l’àmbit autonòmic, a totes les famílies amb situació d’ajuda”.

El ple també va aprovar els següents acords:

• Moció per a la millora de les zones provisionals d’aparcament de l’HGC a Can Cabassa i la seva adequació a la crisi sanitària de la COVID-19. S’ha aprovat amb esmenes i per unanimitat.

• Declaració institucional per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

• Declaració institucional del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia.