Ple municipal

L’Ajuntament es proposa adequar un parc d’educació vial de forma permanent

20/04/2022
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció institucional per tal que l’Ajuntament estudiï la possibilitat d’adequar un parc d’educació en seguretat vial fix en algun espai públic de la ciutat.

El text també acorda estudiar “l’ampliació dels cursos, a més dels centres escolars de primària i instituts, a altres col·lectius d’usuaris potencials dels diferents vehicles de mobilitat personal (particulars, empreses de repartiment, missatgeria, etc.)” així com reforçar les campanyes informatives sobre l’ordenança municipal per a la regulació de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal “en què es troba tota la normativa que han de complir les bicicletes i els VMP per poder circular per la ciutat”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una Declaració de la Junta de Portaveus a la proposta de moció de la Coordinadora Catalana d’ajuntaments solidaris amb el Poble sahrauí-CCASPS en suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí.

La Declaració demana al govern de l’Estat espanyol que “rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d’autonomia del Sàhara Occidental, que és contrari als drets del poble sahrauí”. També es reclama “una actitud proactiva favorable a la realització del referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental, tal com li correspon com a potència administradora del territori i de denúncia de les repetides violacions dels drets humans que pateix el poble sahrauí als territoris ocupats pel Marroc”.