Ajuntament / Ple municipal

L’Ajuntament crearà una oficina per assessorar la ciutadania sobre els seus drets energètics

11/12/2018
Comparteix aquesta notícia
Ple Municipal

El ple celebrat aquesta tarda també ha aprovat dues mocions institucionals més per donar impuls al projecte de museïtzació del jaciment romà de can Cabassa i per prevenir el trastorn del joc entre els joves
El ple també ha expressat la seva condemna al posicionament de Felip VI davant el conflicte català i la seva aposta per abolir la monarquia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció institucional que acorda crear, abans d’acabar el 2018, una oficina permanent que ofereixi atenció personalitzada en matèria de drets energètics.
Entre d’altres serveis, l’oficina informarà i assessorarà “les persones que no poden mantenir la llar en unes condicions energètiques i de benestar adequades o que ja han rebut un avís d’impagament o de tall per part d’una empresa subministradora d’electricitat, aigua o gas”. També s’oferirà acompanyament en la defensa dels drets energètics i en la denúncia dels incompliments, i s’orientarà en la millora de la gestió i l’eficiència energètica de les llars i en l’optimització dels serveis d’electricitat, aigua i gas. Finalment, també s’acompanyarà els usuaris en els ajuts, les multes i les gestions amb les companyies, com per exemple la gestió del bo social, els canvis de tarifes o bonificacions de quotes.
D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció institucional per donar impuls al projecte de museïtzació del jaciment romà de can Cabassa –que es presentarà el primer trimestre del 2019- i una altra per a la prevenció, conscienciació, control i detecció del trastorn de joc entre els joves de Sant Cugat. En aquest sentit, l’Ajuntament durà a terme les modificacions urbanístiques necessàries per prohibir l’obertura de cases d’apostes i joc en les proximitats de centres escolars, zones esportives i edificis públics amb alt trànsit de menors d’edat.

Sant Cugat condemna el posicionament de Felip VI i aposta per abolir la monarquia

D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció per defensar les institucions catalanes i condemnar la monarquia espanyola. L’acord mostra el suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya (aprovada el dia 11 d’octubre de 2018) en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i, especialment, “al fragment on es rebutja i condemna el posicionament de Felip VI i a la monarquia refermant el compromís amb els valors republicans”.
La moció municipal també reivindica la sobirania del poble català i de les decisions polítiques que aproven les institucions de Catalunya. S’ha aprovat amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, CUP, ICV-EA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés; i el vot en contra de PSC, PP i Cs.

Altres mocions aprovades

  • Moció per instar el Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del Decret de menjadors. S’ha aprovat per unanimitat.
  • Moció a favor de l’absolució dels presos polítics. S’ha aprovat amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, CUP, ICV-EA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc; l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés; i el vot en contra de PSC, PP i Cs.
  • Moció per la planificació i previsió de recursos educatius a Sant Cugat dels propers anys. S’ha aprovat per unanimitat.
  • Moció per la prevenció de situacions de violència masclista en els FGC. S’ha aprovat per unanimitat en els acords 1, 2 i 3. La resta d’acords (4, 5 i 6) no han comptat amb el suport de PP i Cs; a més, el PSC s’ha abstingut en l’acord 5 i el regidor no adscrit Xavier Cortés s’ha abstingut en els acords 4 i 5. La resta de grups polítics han donat suport als punts 4, 5 i 6.
  • Moció sobre la tarifa plana per al transport públic de l’àmbit metropolità. S’ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals excepte Cs que hi ha votat en contra. A més, el PSC també ha votat en contra en l’acord 1.