Ple municipal

L’Ajuntament constituirà una Taula sobre l’Emergència Climàtica

22/07/2019
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció institucional en què s’insta l’Ajuntament a declarar formalment Sant Cugat en situació d’emergència climàtica i ambiental.
Com a pas previ a la declaració, que podria fer-se efectiva abans d’acabar l’any, es preveu la constitució d’una Taula per a l’Emergència Climàtica integrada per persones expertes en la matèria, membres del cos tècnic municipal i de la comunitat educativa i de la innovació, i entitats i moviments locals i representants dels grups polítics. La Taula tindrà com a objectiu calendaritzar i crear un pla d’acció que s’implementarà a partir de l’anunci de la Declaració d’Emergència Climàtica.

Millora del Túnels de Vallvidrera i Declaració del ‘Parlament de les dones’

El plenari també ha aprovat dues mocions institucionals més: una per Millorar la seguretat als Túnels de Vallvidrera i una altra per Donar suport a la declaració del ‘Parlament de les Dones’.
La primera iniciativa té com a objectiu instar el Govern de la Generalitat a “buscar alternatives que millorin la seguretat a l’interior dels Túnels de Vallvidrera” on diàriament hi transiten uns 30 mil vehicles de mitjana. En aquest sentit, proposa la incorporació d’elements físics mòbils que separin els carrils reversibles per evitar col·lisions, millorar la il·luminació i la senyalització, així com qualsevol altre mesura que es consideri oportuna.
La segona fa referència a l’adhesió de l’Ajuntament a la Declaració sorgida del darrer ple de l’anomenat ‘Parlament de les dones’ celebrat el passat 1 de juliol al Parlament de Catalunya. Fruit d’aquesta moció l’Ajuntament ha donat suport i s’ha adherit a la Declaració del ‘Parlament de les dones’ fent lectura de la mateixa durant la celebració del ple.
El text, inspirat en la Declaració de Beijing de 1995, repassa la vulneració de drets que pateixen les dones i estableix les bases de l’agenda política per preservar i promoure els drets humans de les dones en àmbits com l’educació, la cultura, els àmbits laborals i econòmics, la participació social i política, la salut i la sexualitat i el dret de les nenes i les dones a viure lliures de violència masclista.

POTS CONSULTAR LES MOCIONS INSTITUCIONALS AQUÍ: MOCIÓ EMERGÈNCIA CLIMÀTICA MOCIÓ PARLAMENT DE LES DONES MOCIÓ SEGURETAT TÚNELS VALLVIDRERA

Ampliació de la plantilla de l’Escola Municipal d’Art i Disseny

D’altra banda, el ple també ha aprovat la contractació de nous docents per a l’Escola Municipal d’Art i Disseny. En concret s’amplia la plantilla amb 9 places de Professor/a de secundària, classificades en el subgrup A1.
Amb aquesta incorporació, que es farà efectiva el pròxim mes de setembre, es dóna resposta a la demanda del Patronat Municipal d’Educació “per poder iniciar el curs escolar 2019-20 amb plenes garanties educatives”.