Ple municipal

Baixen les actuacions del síndic de greuges a causa de la situació excepcional de pandèmia

15/03/2021
Comparteix aquesta notícia

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha presentat l’informe de gestió de l’any 2020 al ple municipal extraordinari celebrat aquesta tarda. (L’INFORME ES POT CONSULTAR EN AQUEST ENLLAÇ: Informe 2020 Síndic Sant Cugat)

En total, durant l’any passat es van realitzar un total de 245 actuacions, amb 147 queixes i 98 assessoraments. A causa de la situació excepcional derivada de la pandèmia Covid-19, les actuacions es van reduir un 21’73% (68 actuacions menys que l’any 2019).

De les 147 queixes rebudes, se’n van estimar 81 (66 no van ser estimades), i es va obrir un expedient per a cada una d’elles. Aquests expedients van generar 181 documents de peticions a l’Ajuntament entre peticions d’informe inicials, requeriments de resposta, desacord amb la resposta rebuda o ampliació de la informació. La situació de resolució dels expedients presentats a l’administració és la següent:

Per temàtica, de les 81 queixes admeses, 48 queixes corresponen a serveis territorials (seguretat ciutadana, via pública, habitatge, llicències d’obra, qualitat urbana…), 19 queixes corresponen a serveis a les persones (polítiques socials, cultura, educació…) i 14 queixes corresponen a l’administració general (impostos i taxes, economia, responsabilitat patrimonial…).

Entre les queixes admeses, el síndic ha volgut destacar les “7 queixes relatives a les llicències d’obres. Els terminis de tramitació estan en una mitjana de dos anys, quan el propi web municipal indica que ha de ser de dos mesos”. En aquest sentit, l’Ajuntament va presentar la setmana passada un Pla per millorar els terminis d’atorgament d’aquests tipus de llicències.

Així mateix, el síndic va presentar 4 actuacions d’ofici durant el 2020, amb diferents demandes, propostes o recomanacions:

  • 01/2020 – Ordenança de terrasses
  • 02/2020 – Assistència Mútua de Terrassa
  • 03/2020 – Canals de comunicació de l’ajuntament amb la ciutadania
  • 04/2020 – Consideracions i recomanacions sobre l’Anella de Mobilitat Verda

Finalment, l’any passat es va organitzar una jornada sobre salut mental infantil i juvenil dins les Jornades del síndic que es realitzen cada any. Es va celebrar el dia 2 de desembre, on line, amb la participació d’una seixantena de persones.