Ciutat / Participació

L’Ajuntament instal·la sis pèrgoles, a la plaça Lluís Millet i als parcs de Can Vernet, Can Mates i La Guineu, per generar zones d’ombra

09/02/2023
Comparteix aquesta notícia

SITUACIÓ PÈRGOLES RODA DE PREMSA V2 (002) L’Ajuntament instal·la sis pèrgoles en parcs i places de la ciutat per generar zones d’ombra on suportar millor els dies de calor. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, i el regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez, han presentat avui aquest projecte, inclòs en els pressupostos participatius del 2018-2019. La proposta Espais d’ombra als Parcs”, que va ser una de les guanyadores amb 1.350 vots , combina la plantació i renovació de l’arbrat amb la instal·lació de les pèrgoles.

El subministrament i instal·lació de les pèrgoles l’està duent a terme aquesta setmana l’empresa Microarquitectura, adjudicatària dels treballs, que suposaran una inversió de 180.086€ (IVA inclòs). Es tracta de pèrgoles d’estructura metàl·lica. La inversió permetrà disposar-ne a les següents zones :

  • Parc Turó de Can Mates.-  1 pèrgola de 5 x 10 metres.
  • Parc de la Guineu.- 2 pèrgoles de 5 x 10 metres.
  • Parc de Can Vernet.- 1 pèrgola de 5 x 10 metres.
  • Pl. Lluís Millet.- 2 pèrgoles de 5 i 5 metres.

Les ubicacions han estat avaluades i consensuades entre l’Ajuntament i els proposants d’aquest projecte participatiu. En les properes setmanes s’iniciaran també els treballs per instal·lar tres pèrgoles vegetals, a Can Cabassa, Coll Favà i el Parc Central.

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans: “Continuem apostant per una infraestructura verda, així com en els espais d’ombra per tal de potenciar els camins saludables. Una infraestructura cada vegada més demandada pels veïns i veïnes, que ens ajuda a pal·liar els efectes del canvi climàtic”.

Oriol Sánchez, regidor de Participació i Barris: “Instal·lem aquestes sis pèrgoles per donar compliment a una proposta participativa que volia dotar d’ombra diferents parcs de la ciutat . Aquest projecte s’ha fet realitat gràcies als proposants i a la col·laboració dels Serveis Urbans de l’Ajuntament. S’ha mirat de posar les ombres més adequades en diferents espais de la ciutat, ja sigui amb les pèrgoles d’estructura –com fem ara–, amb les pèrgoles vegetals o amb arbrat. Per tant, amb aquest projecte donem continuïtat als pressupostos participatius del 2018-1019”.

Pressupostos Participatius

 Els Pressupostos Participatius tenen com a objectiu que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal. Els projectes escollits per la ciutadania i que s’acaben executants responen a criteris d’arrelament territorial i responen a les necessitats detectades del veïnat.