Participació

Els remodelats Jardins del Vallès obriran portes el 29 de desembre

28/12/2020
Comparteix aquesta notícia

Ja hi ha data per a l’esperada obertura dels Jardins del Vallès: serà el proper dimarts 29 de desembre. L’obertura és possible després de donar per pràcticament acabades les obres de remodelació d’aquest espai situat al barri de Sant Francesc-Monestir. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat renovar i acondicionar aquest parc per potenciar-lo com a espai social, cultural i de convivència i, al mateix temps, reforçar-ne la seguretat.

L’espai remodelat compta amb:

• Àrea de jocs infantils amb sorral, un gronxador doble i una estructura de trepa i joc

• Espai amb petit amfiteatre: s’han habilitat unes grades fetes amb travesses de fusta natural i aprofitant el propi pendent del terreny. Disposa de quatre grades amb capacitat per entre 90 i 120 persones i està pensat per a espectacles de petit format. Excepcionalment l’espai podrà tenir un ús per a espectacles de mitjà format, amb la incorporació de cadires davant o darrera de les grades o l’opció que part del públic se situï als talussos de gespa laterals.

• Jardí de les olors: amb plantes aromàtiques pensat perquè en puguin gaudir també les persones amb discapacitat visual.

• Pintura mural a les parets de la zona de lleure i joc amb imatges que expliquen la història i la realitat del barri del Monestir-Sant Francesc

• Nou enllumenat i nou sistema de reg. En aquests moment ja es fa el manteniment de les zones verdes i d’estada.

• Properament s’instal·laran dues taules de pícnic a l’àrea de pins propera a l’Av. Cerdanyola

Els treballs per fer la remodelació dels Jardins del Vallès es van adjudicar a l’empresa HPSA Construcción y Servicios Medioambientales, S.A per un import de prop de 357.000 €

Per culminar el projecte de remodelació, encara falta col·locar una tanca metàl·lica per envoltar tot el recinte i permetre tancar-lo a les nits, reforçant la seguretat i garantint el descans del veïnat. La col·locació d’aquesta tanca no ha estat possible per la renúncia de l’empresa adjudicatària de les obres a finalitzar les actuacions pendents. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per adjudicar els treballs per col·locar aquesta tanca. Tenint en compte que la principal funció de la tanca és evitar un mal ús nocturn del parc i que en els propers mesos hi ha efectiu un toc de queda de 22h a 6h, l’Ajuntament ha optat per obrir ja aquest recinte.

La remodelació d’aquest parc, amb la creació d’un petit amfiteatre a l’aire lliure, va ser un dels projectes més votats en els primers Pressupostos Participatius de Sant Cugat (2016-17). Va obtenir un total de 1.941 vots.