Participació

164 propostes passen a la fase de votació dels Pressupostos Participatius de Barri 2020-21

25/02/2021
Comparteix aquesta notícia

Els Pressupostos Participatius de Barri 2020-2021 arriben a l’etapa de votació després dels treballs de deliberació conjunta de les propostes en els respectius Consells de Barri i de la validació per part dels tècnics municipals.

Finalment han estat seleccionades 164 d’un total de 815 recollides, un 270% més que l’anterior convocatòria, quan es van rebre 300. Aquest increment s’interpreta pel fet que en aquesta tercera edició, tant la recollida com la votació de propostes, s’han focalitzat territorialment en el barri i no amb la perspectiva més àmplia de ciutat, com s’havia fet fins ara.

Nombre de propostes per barri

 • La Floresta: 28
 • Les Planes: 29
 • Mira-sol: 33
 • Centre Est: 20
 • Centre Oest: 15
 • Nucli antic: 19
 • Conjuntes al centre*: 20

*nucli antic, centres est i oest

Pel que fa a les propostes no vàlides, s’han descartat per diverses raons: perquè sobrepassaven el pressupost disponible, perquè no es poden fer tècnicament, perquè són actuacions de manteniment o ja previstes per l’Ajuntament, perquè no són competència municipal o perquè no s’han pogut concretar.

Marco Simarro, regidor de participació: “Valorem molt positivament l’augment significatiu de propostes presentades i la feina feta des dels barris i per als barris. Encarem la recta final d’aquesta edició amb la voluntat d’executar l’abans possible totes les propostes seleccionades”.

Assignació pressupostària

El pressupost total municipal destinat als pressupostos participatius i de lliure disposició dels barris és de 2.550.000 €, dels quals 2.400.000 € corresponen al pressupost d’inversió (116 propostes) i  150.000 € del pressupost ordinari (88 propostes).

Les propostes que ara opten a la decisió popular no poden superar el pressupost màxim de:

 • 50.000 € en el cas de les propostes d’inversió (o de 150.000 € si són propostes per més d’un barri del centre)
 • 5.000 € (o 15.000 € si afecten més d’un barri del centre) en el cas de les propostes de pressupost ordinari.

Totes elles estan dimensionades al barri en concret o a més d’un barri, en el cas del centre, i s’emmarquen en les línies estratègiques consensuades durant la fase de diagnosi de cada barri.

Tipologia de les propostes

Pel que fa a la tipologia de les propostes, els actuals Pressupostos Participatius de Barri aposten per projectes més petits (que requereixin menys temps de redacció, contractació i execució) i que es treballin a nivell dels barris (per potenciar la implicació i la participació del veïnat i dels Consells de Barri).

Enguany, les relatives a l’espai públic (43 propostes), al medi ambient i la mobilitat (25 propostes cadascuna) ocupen la part de dalt del rànquing, seguides per les que impliquen àmbits de cultura, esports i comerç, per aquest ordre.

Tota la informació sobre el detall de les propostes escollides s’ha fet arribar als veïns i les veïnes dels respectius barris amb la bustiada d’un butlletí, que també es podrà consultar a https://decidim.santcugat.cat/

Procés de votació

La votació, oberta a tota al ciutadania major de 14 anys i circumscrita a cada barri, es pot fer a partir del 22 de febrer, a través la web decidim.santcugat.cat.

Tothom podrà escollir un màxim de 10 propostes: 5 imputables a inversió i 5 imputables a despesa ordinària.  El veïnat del nucli antic i del centre est i oest també podrà votar per les 20 propostes finalistes del conjunt del centre.

Per resoldre els dubtes a l’hora d’accedir i votar a través de la plataforma, s’han habilitat diferents canals:

 • Telèfon 010
 • Presencial a OAC de cada barri (de 10 a 14.30 h)
 • Per correu electrònic participacio@santcugat.cat
 • Servei d’Acompanyament Digital (cal demanar cita prèvia 689 20 40 73)

El termini per participa-hi és fins al 31 de març