Mobilitat

Sant Cugat mesurarà la qualitat de l’aire a través de nanosensors col·locats en bicicletes i persones

14/09/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat s’adhereix un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Del 16 al 22 de setembre es faran diverses accions a la ciutat per conscienciar la ciutadania sobre aspectes com l’impacte del transport, la qualitat de l’aire o l’emergència climàtica.

Un dels projectes més destacats és que Sant Cugat és un dels municipis que participarà en la prova pilot com a municipi metropolità en el projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, amb la col·laboració d’AMB Ecologia i AIGUASOL. Aquesta tardor es mesurarà la qualitat de l’aire en moviment a través de nanosensors instal·lats en bicicletes i en persones que tinguin una rutina d’anar en bici i caminar diàriament. També es donarà informació del projecte, així com recomanacions, bones pràctiques i hàbits per millorar la qualitat de l’aire als panells informatius digitals instal·lats al Parc de Coll Favà i a l’Escola Pins del Vallès. Més informació a www.nanosenaqm.eu

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat: “com a Ajuntament ens hem adherit a aquesta iniciativa perquè un dels nostres objectius és promoure un canvi cap a una mobilitat més sostenible”

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport: “volem potenciar el transport públic i impulsar una nova mobilitat tal com fan les grans ciutats europees. No volem que Sant Cugat es quedi enrere”.

Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica: “Hem de seguir potenciant una mobilitat més sostenible perquè és la responsable d’una tercera part de les emissions de gasos contaminants a Sant Cugat. Per això impulsem projectes com l’Anella de Mobilitat Verda o l’augment d’aparcaments per a bicicletes”.

L’Ajuntament també ha impulsat més mesures i actuacions que s’implementaran en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Tenint en compte l’actual context de la pandèmia, s’ha optat per fer accions puntuals i estratègiques i evitar esdeveniments amb presència de públic:

  • En una primera fase està prevista la instal·lació de 10 aparcaments de bicicletes (amb capacitat per a 4 vehicles cadascun) i 13 mòduls per a patinets (amb capacitat per a 4 unitats) en diversos centres educatius de la ciuta
  • S’incorporaran 5 bicicletes elèctriques a la flota municipal (amb un total de 25)
  • S’ha publicat un Webinar online amb experts en mobilitat per explicar la implantació de la Zona de Baixes Emissions i de l’Anella Verda que es pot consultar al canal YouTube de l’Ajuntament https://youtu.be/95GTXSzaDaQ
  • Es potenciaran els cursos de conducció segura en bicicleta adreçats als centres escolars dins el marc del pla de dinamització.
  • Es continuarà millorant la seguretat i l’accessibilitat als centres educatius amb diverses actuacions com: la posada en marxa del semàfor de la rotonda del camí de Can Pagan per accedir a l’escola La Floresta, la construcció d’un pas elevat al carrer Alfons Aragó (INS Leonardo da Vinci), mesures d’adequació del camí de l’Avenç i actuacions de millora de l’entorn de l’escola L’Olivera. Periòdicament es faran reunions amb les escoles per detectar i donar resposta a les necessitats de cada centre.
  • Durant la Setmana Europea de la Mobilitat els Agents de Civisme repartiran mascaretes cedides per l’AMB que es distribuiran en parades de bus i semàfors dels carrils bici del centre de la ciutat.