Ciutat / Mobilitat

Sant Cugat habilitarà un nou carril bici per connectar-se amb Rubí i millorar la mobilitat

11/12/2018
Comparteix aquesta notícia
Mapa carril bici

El nou carril tindrà 2’5 km i s’executarà en tres fases, començant pel tram de la rotonda de l’Hipòdrom per resoldre la mobilitat de bicis i vianants en aquest punt
El projecte forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans

Sant Cugat comptarà amb un nou itinerari de bicis i vianants que connectarà amb el municipi veí de Rubí. Seran més de 2.550 metres de carril que aniran des de la plaça Lluís Millet fins al Sant Cugat Centre Comercial, passant per l’avinguda Lluís Companys, Rius i Taulet i la carretera de Rubí.

El projecte, que ha redactat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), garanteix la connexió amb la xarxa de carril bici ja existent a Sant Cugat i permetrà, per tant, anar fins al centre o a Can Sant Joan. Al mateix temps, s’emmarca en la xarxa Bicivia que està executant l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.

El nou carril per a bicis i vianants s’executarà en diferents fases:

  • Tram de la carretera de Rubí, des del Centre Comercial fins a la rotonda de l’Hipòdrom.
  • Tram de l’Hipòdrom: que passarà mig de l’hipòdrom i connectarà amb la rotonda del Xic.
  • Tram de Rius i Taulet i Lluís Companys: que connectarà amb l’estació de FGC de Sant Cugat. En aquest tram ja hi ha una part de l’itinerari executat amb diners de la primera edició dels Pressupostos Participatius.

Una solució de mobilitat per la rotonda de l’Hipòdrom

El primer tram que s’executarà serà el de l’Hipòdrom per tal de donar a resposta a les diferents necessitats de mobilitat que hi ha actualment en aquest sector de la ciutat. En aquest sentit, el projecte preveu les següents actuacions:

  • Un pas segur per als ciclistes i vianants: el nou carril passarà, segregat, pel costat de la carretera de Rubí fins arribar a la rotonda de l’hipòdrom, que creuarà pel mig. L’objectiu és recuperar aquest espai verd per a la ciutadania i disposar d’un itinerari còmode i segur tant per als ciclistes com per als vianants.
  • Millora del trànsit a l’entorn de les rotondes: amb la voluntat de pacificar el trànsit que s’acumula en aquest àmbit, s’uniran les tres rotondes actuals (plaça Xic, plaça dels Arreus i rotonda Hipòdrom) en un gran espai central i es canalitzarà la circulació al voltant. La proposta preveu habilitar dos carrils d’entrada Sant Cugat (per carretera de Rubí), dos de sortida (per carrer Vallespí/Ronda Nord), i mantenir els actuals carrils del carrer Cerdanya, que uneixen la plaça del Xic amb la plaça dels Arreus (i connecten, per tant, les carreteres de Rubí i de Vallvidrera amb la Ronda Nord i l’avinguda de la Clota).

Les obres d’aquest tram s’han adjudicat a l’empresa Tecnicas para la Mejora de la Movilidad per un import de 268.518,78€. La previsió és començar els treballs les properes setmanes.

D’altra banda, està previst desenvolupar la resta de fases d’aquest carril bici durant el 2019.