Mobilitat

Les obres per allargar el carril bici de la carretera de Rubí començaran la setmana vinent

07/07/2023
Comparteix aquesta notícia

La construcció del carril bici de la carretera de Rubí fa un pas endavant. El proper dimecres 12 de juliol començaran les obres per allargar aquest carril bici (que actualment acaba a la rotonda de l’Hipòdrom/carrer Prat de la Riba) fins a l’avinguda dels Països Catalans.

El nou tram del carril bici anirà paral·lel i contigu a la carretera de Rubí amb un paviment de formigó i una amplada total de 3 metres. Anirà segregat del trànsit de vehicles amb peces separadores.

La licitació de l’obra l’ha tramitat l’AMB, que disposa d’una subvenció FEDER per finançar-ne una part. L’adjudicatari ha estat l’empresa Servial SL i la inversió és de 461.893€. La durada prevista de les obres és de sis mesos.

Afectacions al trànsit i a les parades d’autobús

Per tal de poder realitzar l’obra està previst que a partir del dilluns 17 de juliol quedi inhabilitat el tram de carretera entre el carrer Prat de la Riba i l’avinguda dels Països Catalans en sentit Rubí (el sentit cap a Sant Cugat es mantindrà obert).

El trànsit en direcció a Rubí es desviarà al lateral de la carretera. Per garantir la seguretat del pas dels vehicles es reconvertirà l’aparcament d’aquest lateral, que actualment està en bateria, a cordó. Aquesta afectació viària es mantindrà durant els 6 mesos que durin les obres.

Pel que fa al transport públic, a partir de divendres s’anul·laran les tres parades d’autobús de la carretera de Rubí a l’alçada de l’Institut FP Sant Cugat, del Jardiland i del carrer Prat de la Riba, que es traslladaran al lateral de la carretera de Rubí.

D’altra banda, els accessos al centre de jardineria Jardiland es mantindran oberts durant l’obra.

Objectiu: unir Sant Cugat i Rubí amb carril bici

La construcció d’aquest nou tram de carril bici forma part de la segona fase del projecte per connectar el centre de Sant Cugat i el municipi de Rubí amb bici a través de l’avinguda de Rius i Taulet i la carretera de Rubí.

En aquests moments la primera fase ja està finalitzada (tram Rius i Taulet – rotonda Hipòdrom/carrer Prat de la Riba). Properament es licitarà l’obra per fer el tram que faltarà (tercera fase): des de l’avinguda dels Països Catalans fins a l’avinguda Via Augusta.