Mobilitat

Les obres per adequar un nou carril bici a la zona de la rotonda de l’hipòdrom començaran dilluns

10/01/2019
Comparteix aquesta notícia

Tret de sortida a les obres del nou carril per a bicicletes que unirà Sant Cugat i Rubí amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més sostenible.
Concretament, dilluns vinent començaran els treballs per adequar un tram d’aquest nou carril: el que passarà pel mig de la rotonda de l’hipòdrom i connectarà amb la plaça del Xic. Les obres, que duraran aproximadament 2 mesos, van a càrrec de l’empresa Tecnicas para la Mejora de la Movilidad i suposen una inversió de 270.000€.
L’adequació d’aquest carril bici també inclourà un pas per a vianants, ja que fins ara aquesta zona –al voltant de la qual hi ha oficines i locals de restauració- no disposava de cap itinerari per creuar-la amb seguretat. D’altra banda, amb aquesta actuació la ciutadania també podrà fer ús de l’espai verd de l’interior de la rotonda de l’Hipòdrom.
Tall de trànsit
A causa de les obres dilluns i dimarts vinent (14 i 15 de gener) es realitzarà un tall de trànsit al tram de la carretera de Rubí comprès entre les rotondes de l’Hipòdrom i la plaça del Xic (adjuntem imatge). El tall es farà de 10 a 17 hores i l’itinerari alternatiu serà pel carrer Vallespir.
Properes fases del carril bici
Per completar aquest carril bici fins a Rubí encara faltaran dues fases més: 1) tram des del Centre Comercial fins a la rotonda de l’Hipòdrom i 2) tram de l’avinguda Rius i Taulet i Lluís Companys (estació FGC).
Tot i que aquestes obres encara no estan adjudicades, està previst abordar el desenvolupament d’aquests dos trams durant aquest any 2019. Una vegada acabat, aquest carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres. Aquest projecte forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.