Ajuntament / Mobilitat

L’avinguda Cerdanyola, entre el pg. Torre Blanca i el c. Montserrat, quedarà tallada al trànsit a partir de dijous

29/05/2019
Comparteix aquesta notícia

L’avinguda Cerdanyola quedarà tallada al trànsit, a partir d’aquest dijous, en el tram comprès entre el passeig Torre Blanca i el carrer Montserrat. El motiu són les obres de remodelació i vianantització de l’avinguda, previstes en el Pla de Millora del barri del Monestir- Sant Francesc.

Els treballs, que van començar fa un mes, han consistit fins ara en connectar el futur clavegueram d’av. Cerdanyola amb el col·lector que hi ha al pg. Torre Blanca. Això ha obligat a tallar el trànsit en aquest passeig durant unes setmanes i a desviar provisionalment l’autobús municipal pel c. Montserrat.

Ara, un cop acabada aquesta actuació, comencen les obres de renovació del clavegueram i remodelació de l’av. Cerdanyola, que es faran per fases per garantir el pas dels vianants i l’accés del veïnat i la càrrega i descàrrega.

Aquests treballs suposaran restringir la circulació de vehicles entre el pg. Torre Blanca i el c. Montserrat de manera definitiva.

Pel que fa al transport públic municipal, les línies L1, L8 i L9, recuperen la parada de l’av. Cerdanyola / pg. Torre Blanca, que es mantindrà en aquesta ubicació fins que es completi la  vianantització de tota l’avinguda.

Una nova avinguda per a les persones i el comerç

La remodelació de l’avinguda Cerdanyola és un projecte sorgit del procés participatiu que es va fer al barri l’any 2016 i que ha de permetre:

  • Fer el carrer més ampli i més accessible, amb tot el paviment a un mateix nivell (sense diferenciar la calçada i les voreres)
  • Fomentar l’ús de l’espai públic, l’activitat al carrer, la convivència i el comerç.
  • Renovar la xarxa de claveguerami soterrar el cablejat aeri de llum i telèfon.
  • Donar continuïtat a l’eix de vianantsque comença a l’estació de Sant Cugat.
  • Pacificar el trànsit, reduir la contaminació i promoure una mobilitat sostenible i accessible per a tothom.

Oficina d’informació del Pla del Barri:

Per informar d’aquestes i altres obres incloses en el Pla de Millora del barri del Monestir – Sant Francesc, s’ha habilitat una oficina al pg. Francesc Macià, 16-20 (Oficina d’Estacionament Regulat) amb els següents horaris:

  • Dimarts i dijous, de 16 a 18 h.
  • Dimecres, de 9 a 11 h.
  • Divendres, de 12 a 14 h.