Mobilitat

L’autobús urbà deixarà de passar per la superfície de la plaça de Lluís Millet

19/03/2020
Comparteix aquesta notícia
L’Ajuntament inicia el procés perquè els autobusos urbans deixin de circular per la superfície de la plaça Lluís Millet, un dels espais més concorreguts de la ciutat: cada any hi passen més de 6 milions de vianants per accedir a l’estació de FGC de Sant Cugat.
Aquest canvi –que estava planificat posar-lo en marxa des de fa setmanes- es durà a terme desviant la circulació dels autobusos pel túnel de sota la plaça i traslladant l’actual parada uns quants metres, fins a l’encreuament dels carrers Villà i Safareig.
L’objectiu és millorar la seguretat dels vianants i, a la vegada, mantenir la connexió intermodal entre els serveis d’autobús urbà i FGC. Cal recordar, també, que aquest canvi de recorregut es va aprovar al ple municipal a través d’una moció.
 
Dues fases per canviar el recorregut del bus
L’Ajuntament ha dissenyat un procés per dur a terme de la millor manera possible aquest canvi, tenint en compte que l’actual parada de Lluís Millet és la més utilitzada pels usuaris d’autobús urbà a la ciutat. El procés es farà en dues fases:
  1. A partir del 20 de març: totes les línies de transport en DIRECCIÓ CENTRE CIUTAT i la L-3 (direcció Font d’en Colom) passaran pel túnel de sota la plaça i pararan al carrer Villà (cantonada carrer Safareig). Concretament, es tracta de les línies:
·       L-1   (sentit Torrent de Ferrussons)
·       L-2A (sentit Rambla del Celler)
·       L-2B (sentit Rambla del Celler)
·       L-3   (sentit Font d’en Colom)
·       L-8  (sentit Av. Torre Blanca-ESADE)

NOTA IMPORTANT: totes les línies de transport urbà en DIRECCIÓ ALS BARRIS de moment mantindran la parada a la plaça Lluís         Millet. Es tracta de les línies:

·       L-1   (sentit Mira-Sol)
·       L-2A (sentit Sant Domenech – El Colomer)
·       L-2B (sentit Turó de Can Mates)
  1. Després de l’estiu: totes les línies que de moment mantindran la parada a la plaça Lluís Millet (L-1, L2A i L2B en DIRECCIÓ ALS BARRIS) es traslladaran definitivament a una nova parada al carrer Safareig (cantonada carrer Villà). Amb aquest darrer canvi la parada de la plaça Lluís Millet quedarà definitivament eliminada i per tant cap autobús circularà per la superfície de la plaça.