Ciutadania / Mobilitat

L’Ajuntament i FGC prorroguen l’acord perquè els pensionistes es puguin desplaçar a la Mútua de Terrassa a preu reduït

11/01/2024
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament i FGC prorroguen l’acord perquè els pensionistes es puguin desplaçar a la Mútua de Terrassa a preu reduït

L’objectiu és abaratir el bitllet i facilitar l’accés amb transport públic a aquest centre hospitalari, que és el de referència per als veïns i veïnes de Sant Cugat

La Junta de Govern Local ha aprovat la pròrroga del conveni subscrit amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per a la venda del bitllet “Pensionista Sant Cugat – Mútua”, per aquest 2024.

Es tracta d’un bitllet a preu reduït per als i les pensionistes empadronats a Sant Cugat que s’hagin de desplaçar fins a la Mútua de Terrassa (estació Vallparadís Universitat). L’objectiu és abaratir i facilitar l’accés amb transport públic a aquest centre hospitalari, que és el de referència per als veïns i veïnes de Sant Cugat.

Gemma Aristoy i Pujol, regidora de Drets Socials: “Per al govern és prioritari garantir els drets de la ciutadania de Sant Cugat, i en aquest cas, hem treballat per assegurar la possibilitat d’accedir als serveis sanitaris de la Mútua de Terrassa evitant un sobrecost a les persones pensionistes.”

El descompte consisteix a equiparar els preus del nou bitllet al d’1 zona quan, per anar a Terrassa, és necessari el de 2 zones (mantenint, naturalment, la reducció de preus que ja existeix amb el carnet de Pensionista FGC). Concretament, els preus queden fixats de la següent manera (varien en funció de si es disposa del carnet A o B):

Preus Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua (IVA inclòs)

Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua carnet A (75% de descompte) 0,60 €
Bitllet Pensionista St. Cugat – Mútua carnet B (50% de descompte) 1,20 €
Bitllet senzill 2 en 1 Pensionista St. Cugat – Mútua carnet A (75% de descompte) 1,20 €
Bitllet senzill 2 en 1 Pensionista St. Cugat – Mútua carnet B (50% de descompte) 2,40 €

L’Ajuntament reservarà una partida de 6.500 € al pressupost municipal 2024 per tal d’assumir la diferència de cost de cada bitllet “Pensionista Sant Cugat – Mútua” que s’adquireixi. La voluntat del Govern Local és dotar els successius pressupostos municipals amb crèdit suficient per mantenir el descompte vigent també en els següents anys.

El bitllet ja es pot adquirir des d’avui mateix a les màquines de les estacions de FGC de Sant Cugat (la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan) per anar o per anar i tornar a l’Hospital de la Mútua de Terrassa (Vallparadís Universitat). També es pot adquirir a l’estació de Vallparadís un bitllet d’anada a qualsevol estació de Sant Cugat.