Mobilitat

L’Ajuntament de Sant Cugat redueix un 50% el preu dels títols multiviatge dels autobusos urbans

29/08/2022
Comparteix aquesta notícia

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va aprovar el passat mes de juny el Reial Decret 11/2022 relatiu als ajuts al transport públic urbà i interurbà, com a mesura per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna, com ara i entre d’altres,  l’encariment de l’energia i els combustibles.

L’objectiu que pretén la iniciativa és reduir l’impacte econòmic de la mobilitat quotidiana en la ciutadania i fomentar el canvi a un mitjà de transport públic més segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible que el vehicle particular.

Així l’Ajuntament de Sant Cugat s’ha acollit a les ajudes directes establertes, corresponents a l’exercici 2022, per a la concessió de suport financer a les entitats locals que presten servei de transport col·lectiu urbà o interurbà. L’ajut que contempla el Ministeri és del 30 % de l’import i l’Ajuntament assumirà el 20 % restant del cost, que permetrà assolir la reducció del 50% de preu actual.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Mobilitat i Transport: “Des de l’Ajuntament de Sant Cugat ens hem volgut acollir a la subvenció que atorga el Ministeri de de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana MITMA que preveu la reducció temporal del preu al transport urbà d’un 30% i completar-la amb un 20% addicional, de tal manera que la rebaixa de les tarifes als títols multiviatge dels autobusos urbans de Sant Cugat serà del 50% respecte el preu actual, per facilitar i fer més assequible la mobilitat sostenible en un escenari proper on es preveu una escalada de preus de l’energia i els combustibles”.

José Gallardo, regidor de Mobilitat i Transport: “La rebaixa del preu dels títols multiviatge als autobusos urbans, que serà vigent entre l’1 de setembre i el 31 de desembre d’enguany, pretén donar una alternativa encara més competitiva respecte el vehicle privat per aquells desplaçaments interns a dins el municipi, i ajudarà a promoure el transport públic i a reduir el consum energètic i econòmic al conjunt de les famílies, estudiant i treballadors”.

Aquesta mesura complementa la rebaixa dels títols integrats de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que també es poden utilitzar als autobusos urbans de la ciutat i que, en funció de la tipologia de títol, tindran una reducció del 30% o bé del 50%, i també  la gratuïtat de l’abonament multiviatge exclusiu de RENFE.

Noves tarifes

A partir de dijous, 1 de setembre i fins al 31 de desembre, les tarifes actuals dels títols multiviatge es veuran reduïdes en un 50 % en les diferents modalitats: T-10, targeta ciutadana i carnet d’estudiant en les dues modalitats (T-Jove i FN/FM).

El preu del bitllet senzill (1,89 €) es manté, ja que es vol incentivar l’ús habitual del transport públic en els desplaçaments de ciutat.

Tarifes actuals                                                                           Noves tarifes

 

T-10: 9,05 €                                                                                     T-10: 4,50 euros

Targeta ciutadana T-10 (11 viatges): 9,05 €                 Targeta ciutadana T-10 (11 viatges): 4,50 €

Targeta ciutadana T-20 (22 viatges): 16,30 €              Targeta ciutadana T-20 (22 viatges): 8,15 €

Targeta ciutadana T-30 (33 viatges): 23,46 €              Targeta ciutadana T-30 (33 viatges): 11.75 €

Targeta ciutadana T-50 (55 viatges): 37,91 €              Targeta ciutadana T-50 (55 viatges): 18.95 €

La T-10 es podrà adquirir exclusivament a bord dels autobusos urbans i deixa de vendre’s en altres tipus d’establiments. La Targeta ciutadana es continuarà tramitant a través de la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i les recàrregues amb les noves tarifes es podran fer telemàticament, com és habitual. La validesa dels títols adquirits l’any 2022 i anteriors serà fins el dia 15 de gener de 2023.