Medi ambient / Mobilitat

La Brigada municipal i Parcs i Jardins renoven la seva flota amb 13 vehicles nous

01/02/2022
Comparteix aquesta notícia

La Brigada municipal i Parcs i Jardins renoven la seva flota amb 13 vehicles nous

L’Ajuntament ha adquirit aquests vehicles, més sostenibles i eficients, per reforçar els dos serveis municipals

El tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, han presentat aquest matí els nous vehicles destinats a la Brigada municipal i Parcs i Jardins.

En total s’han adquirit 13 vehicles per reforçar els dos serveis. D’aquesta manera, i amb una inversió total de 523.559,45 €, se sumen a la flota mòbil:

• 4 furgonetes Renault Kangoo elèctriques (etiqueta ambiental 0)
• 1 furgoneta Renault Trànsit híbrida (etiqueta ambiental ECO)
• 1 camió Isuzu amb plataforma (dièsel C)
• 3 unitats de 4×4 Pick Up Nissan Navara (dièsel C). En modalitat de Renting.
• 4 camions Isuzu amb grua i caixa oberta (dièsel C), aquests últims s’incorporaran a les tasques el proper mes d’abril.

Els nous vehicles incorporen millores tecnològiques que els fan més eficients des d’un punt de vista energètic i mediambiental.

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport: “La renovació de la flota de vehicles dels serveis municipals de la Brigada i de Parcs i Jardins amb vehicles nous tecnològicament més eficients és una responsabilitat que assumim des del govern de la ciutat per millorar en termes de consum energètic i d’emissions, així com contribuir a dotar als nostres professionals de millor material mòbil pel desenvolupament de les seves tasques”.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport: “El govern té el compromís d’actualitzar el parc automobilístic de l’Ajuntament, després de fer-ho amb la Policia Local, Protecció Civil o Parcs i Jardins, ara renovem els vehicles de la Brigada, a la qual dotem de millors eines per portar a terme la important feina de manteniment de la ciutat”

Amb les noves incorporacions, la Brigada municipal disposarà amb un total de 30 vehicles i el servei de Parcs i Jardins amb 5. La renovació i ampliació de la flota té com a objectiu facilitar el desenvolupament de les diverses tasques que ha de realitzar la brigada com pugui ser el condicionament de voreres i calçades, senyalització, instal·lació i manteniment del mobiliari urbà, de jardineria, el trasllat de materials, el muntatge i desmuntatge d’infraestructures, col·locació de pancartes, manteniment d’instal·lacions elèctriques, així com pel correcte manteniment i conservació dels equipaments municipals. Alguns dels vehicles també es destinen a donar suport al cos de Protecció civil en casos d’emergència.