Medi ambient / Mobilitat

Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

09/09/2019
Comparteix aquesta notícia

Del 15 al 22 de setembre Sant Cugat viurà novament una setmana plena d’activitats per fomentar una mobilitat més sostenible i segura. L’objectiu és impulsar entre la ciutadania l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Aquesta activitat també pretén fer reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. I per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La regidora d’Esports, Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, que aquest matí ha presentat els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible juntament amb el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha remarcat la importància de “reflexionar sobre els canvis d’hàbits que podem fer per fer front a l’emergència climàtica”. Per aquest motiu, ha subratllat que “amb aquesta setmana intentem sensibilitzar la ciutadania sobre les alternatives al cotxe, com per exemple el transport públic, la bicicleta o el patinet”.

En aquest sentit, el regidor José Gallardo ha avançat que “la voluntat de l’Ajuntament és seguir potenciant una mobilitat més sostenible, com per exemple augmentant els carrils bici o seguir pacificant el centre de la ciutat”.

Les activitats que l’Ajuntament ha preparat durant aquesta setmana són les següents:

• Bicicletada popular (15 de setembre a les 11 hores): recorregut de 10 quilòmetres pels carrils bici de la ciutat. Sortida a la plaça de la Vila. Activitat amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat.
• Circuit de Karts a pedals per a nens i nenes (15 de setembre durant el matí): l’objectiu és que els infants aprenguin nocions bàsiques de seguretat vial. Plaça de la Vila.
• Punt informatiu projecte AtmOOs (20 i 21 de setembre a la plaça Lluís Millet durant tot el dia): s’informarà sobre aquest projecte, que combina l’ús de les noves tecnologies (APP) amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement. A través del sistema AtmOOs la ciutadania pot conèixer les emissions associades als seus hàbits de mobilitat, especialment a l’entorn dels centres educatius. L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.
• Punt informatiu projecte Atmoos (22 de setembre. Pel matí a la rambla del Celler i per la tarda a la plaça Octavià).
• Dia sense cotxes (22 de setembre): de 9 a 14 hores es tallarà a la circulació viària el tram de la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas.
• Activitats i tallers divulgatius (22 de setembre a la rambla del Celler): hi haurà tallers d’autoreparació de bicicletes, un taller de creació de crispetes a pedals, un taller lúdic per a nens i nenes i una activitat de música i teatre amb titelles itinerants.

Aquest matí Gallardo i Aristoy han fet un recorregut en bicicleta pels carrils bici de la ciutat per presentar els actes als mitjans de comunicació.