Economia / Medi ambient

L’alcalde felicita l’Hospital Universitari General de Catalunya per la instal·lació de 1.254 plaques fotovoltaiques

20/07/2023
Comparteix aquesta notícia

L’alcalde felicita l’Hospital Universitari General de Catalunya per la instal·lació de 1.254 plaques fotovoltaiques

La inversió de 700.000 €, suposarà un estalvi d’un 14% i una reducció de l’emissió de 23,75 tn de CO₂ per part d’aquest centre hospitalari

L’alcalde Vallès considera la iniciativa un referent perquè la ciutat avanci cap a criteris de sostenibilitat

L’alcalde, Josep Maria Vallès, i el regidor d’Energia, Albert Salarich han visitat aquest matí l’Hospital Universitari General de Catalunya Quirón Salud, per conèixer de primera mà els projectes del centre sanitari en matèria d’eficiència energètica. En aquest sentit, una de les principals apostes de l’HGC ha estat la instal·lació de 1.254 plaques fotovoltaiques que suposaran un estalvi del consum energètic d’un 14%. En total s’han invertit 700.000 € en aquests panells que reduiran en 23,75 tn les emissions de CO₂.

L’alcalde, Josep Maria Vallès, ha felicitat la direcció de l’HGC per aquesta aposta per la sostenibilitat, que ha definit com “una inversió de present i futur, que esdevé un referent per al sector empresarial de la ciutat”. Així mateix, ha destacat que la iniciativa “complementa els objectius de l’Ajuntament que vol continuar implementant aquest tipus d’instal·lacions en edificis públics, escoles i biblioteques”.

L’HGC també ha fet passos en matèria d’ecologia invertint 1.200.000 € per reduir l’ús de plàstics en les seves instal·lacions, l’optimització de l’ús de l’aigua i la millora de la gestió de la climatització i la isntal·lació de llums LED. També s’han previst inversions en l’anomenat pla de “Paper Zero” per alleugerir la despesa de paper a través de la digitalització d’informes mèdics.

El Dr. Xavier Mate, director Territorial Barcelona-Vallés de Quirón Salud, “El nostre grup gestiona 58 hospitals a tot l’estat i tenim un compromís mediambiental per millorar l’eficiència dels nostres centres seguint les directrius de l’Agenda 2030. Aquestes inversions beneficien el medi ambient, però també els i les pacients de l’hospital, així com els professionals que hi treballen”

Per la seva part, el regidor d’Energia, Albert Salarich, ha posat de manifest que “Sant Cugat és la ciutat amb més instal·lacions fotovoltaiques de l’estat i que l’aposta d’empreses per aquesta tecnologia esperona al sector a consolidar la ciutat com un exemple de sostenibilitat. Salarich s’ha fixat com a reptes “l’aprofitament de comunitats energètiques, amb col·laboració publicoprivada, a través d’estacions solars i l’electrificació de la ciutat”

En el document adjunt podeu veure més detalls del projecte d’instal·lació fotovoltaic de l’HGC.

En aquest enllaç trobareu fotografies de la visita: https://elnuvol.santcugat.cat/s/MXoKeQGKErCy8G7