Medi ambient

Es liciten les obres per naturalitzar la riera de Can Cabassa i integrar-la al barri

17/01/2019
Comparteix aquesta notícia

Pas endavant per gaudir més de l’entorn de la riera de Can Cabassa i reduir els problemes que provoca la força de l’aigua.

L’Ajuntament ha licitat les obres del projecte de naturalització de la riera entre el passeig del Nard i el carrer Pompeu Fabra. Una vegada adjudicades, les obres podrien començar a partir del segon trimestre del 2019.

El projecte permetrà, d’una banda, millorar l’entorn de la riera i integrar-la més al barri amb la creació de noves zones verdes per passejar, contemplar i, fins i tot, baixar a peu d’aigua. A més, també s’habilitarà un pas per creuar la riera d’una banda a l’altra.

A més, també servirà per reduir la força de l’aigua en alguns punts i minimitzar així l’erosió que provoca en talussos i lleres. Això s’aconseguirà ampliant la llera en alguns punts i creant algunes basses que puguin assumir els increments del cabal i filtrarà cap al subsòl. També es posaran entramats vegetals per reforçar els talussos malmesos.

Pel que fa al tram de la confluència amb el torrent d’en Xoriguer fins a les pistes de Mas Gener, s’estan tramitant les expropiacions i es preveu licitar durant el segon semestre del 2019.
En el cas del projecte de cobriment del Torrent d’en Xoriguer, la previsió és licitar la redacció del projecte executiu durant el 2019.