Joventut

Les alternatives d’oci juvenil centren el Primer Fòrum Jove de Sant Cugat

05/10/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat celebra el proper dissabte, 9 d’octubre, el 1r Fòrum Jove de Sant Cugat, adreçat a a joves de 18 a 25 anys, majoritàriament d’entitats i col·lectius joves, però també oberta a qualsevol jove que hi vulgui participar. L’objectiu d’aquest primer serà la creació d’un grup de treball que permeti començar a crear una oferta d’oci jove feta pels propis joves.

El  Pla Local de Joventut 2020-2023 recull la creació  del Fòrum Jove com a espai de treball i reflexió per poder pensar, compartir, reinventar i debatre sobre temàtiques específiques, que permetin crear propostes directes de i per al col·lectiu de gent jove de Sant Cugat.

Regidora de Joventut, Alba Gordó: “Després de molts mesos de restriccions socials, volem convidar els i les joves de Sant Cugat a participar en el 1r Fòrum Jove, on podran fer  propostes per canviar allò que no convenç o puguem millorar. Sant Cugat té un repte amb l’oci, i volem entomar-lo de la mà del propi jovent”.

Regidor de Joventut, Marco Simarro: “A través d’aquest primer fòrum volem incentivar un espai de treball des del qual construir un programa d’oci juvenil ple de propostes alternatives al que ja coneixem. Hem de superar les fórmules d’oci lligades al consumisme i mirar una mica més enllà de la clàssica nit de festa”.

Aquesta primera convocatòria, que es farà als Jardins del Vallès de 10 a 14 h, vol ser un punt de trobada per reflexionar, debatre i recollir propostes sobre les alternatives d’oci juvenil a la ciutat, amb el següent programa:

  • Taula rodona amb tres experiències d’èxit sobre propostes d’oci alternatiu: Hi participen els ajuntaments de Gijón “Abierto hasta el amanecer”, de Cornellà “Nit insòmnia” i de Pineda de Mar “Junts però Kontrolem”.
  • Sessió de treball amb els i les joves, per manifestar i debatre què troben a faltar a la ciutat i per crear conjuntament un programa d’oci juvenil a Sant Cugat, que es treballarà al llarg del proper trimestre.
  • Vermut-concert, a càrrec del grup santcugatenc MOSAIC

El 1r Fòrum Jove de Sant Cugat és una activitat gratuïta, amb reserva prèvia d’entrada a oficinajove.santcugat.cat  i amb el compliment de totes les mesures de prevenció de la Covid19 vigents.